112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie stopt met onderzoek explosies Zwolle-Zuid

Zwolle – De politie stop met het onderzoek naar de explosies aan de Hanselaarmate  in Zwolle Zuid  februari dit jaar. De politie heeft dit woensdagmiddag per brief laten weten aan de bewoners van de Hanselaarmate en omliggende straten.

Het door de politie ingezette Team Grootschalige Opsporing heeft de afgelopen maanden geprobeerd te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is. Het heeft niet tot verdachten geleid. Ook zijn er momenteel geen aanknopingspunten waarmee het onderzoek kan worden voortgezet.

Op dinsdag 26 februari werden buurtbewoners opgeschrikt door twee explosies in de Hanselaarmate. Vermoedelijk is er een verband tussen de explosies en het ophangen van een granaat bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat op 10 oktober 2018. De afgelopen maanden heeft het onderzoeksteam forensisch onderzoek gedaan, getuigen, tipgevers en betrokkenen gehoord en camerabeelden veiliggesteld en bekeken.

tekst gaat verder onder de foto

Behalve woningen raakten ook geparkeerde auto’s beschadigd door de explosies aan de Hanselaarmate.

10.000 euro beloning

De politie heeft meerdere keren de hulp van het publiek ingeroepen en er is zelfs een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidde tot de oplossing van de explosies bij het huis in Zwolle-Zuid. Het uitgebreide politie-onderzoek heeft informatie opgeleverd, maar dat heeft niet geleid tot het oplossen van de zaak. “Met de informatie die we nu hebben kunnen we niet verder met het onderzoek,” aldus een woordvoerder van de politie.

Cameratoezicht

Na de explosies zijn er uit voorzorg tijdelijk bewakingscamera’s opgehangen in de buurt. Omdat er in de afgelopen drie maanden geen nieuwe incidenten zijn geweest is er geen aanleiding om het cameratoezicht door te laten gaan volgens de politie. In overleg met de gemeente en het Openbaar Ministerie is daarom besloten de camera’s donderdag weg te halen.

Gouden tip

De politie hoopt dat cruciale informatie alsnog met ze wordt gedeeld. De beloning voor de gouden tip blijft van kracht. Heeft u een tip? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter. U kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Tipgevers kunnen ook vertrouwelijk hun informatie delen via het Team Criminele Inlichtingen op telefoonnummer 079-3458 999.

Plaats op kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button