112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mogelijke handgranaat bij café Voorstraat door EOD meegenomen

Zwolle – Rond 9.00 uur vanmorgen werd in de Voorstraat in Zwolle een mogelijk explosief aangetroffen voor het pand van café Bruut. De omgeving rondom het café en de horecastraat van Zwolle werd daarop compleet afgezet.

Het ging om een mogelijke handgranaat die opgehangen was aan de voordeur van het café. De explosievenverkenner van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben onderzoek verricht.

Voor de zekerheid werden brandweer en ambulance achter de hand gehouden.

De tegenovergelegen Primark werd een uur later compleet ontruimd. Iedereen moest met spoed het pand verlaten. Mensen werden uit de pashokjes gehaald om zich direct naar de uitgang te begeven.

Rond kwart voor 12 heeft de EOD het onderzoek afgerond en de granaat verwijderd. Het is nog onduidelijk of het een echt explosief is. De straat is inmiddels weer vrijgegeven.

De politie start een onderzoek naar deze zaak. Getuigen kunnen daarbij helpen. Heeft u de afgelopen nacht iets gezien? Bel dan 0900-8844 of anoniem 0800-7000

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button