Voorpagina

Politie IJsselland zet burgers in het zonnetje

Zwolle – Districtschef Arjan Mengerink van Politie IJsselland heeft donderdagavond 16 april jl. in het politietrainingscentrum aan de Boerendanserdijk in Zwolle vijf burgers in het zonnetje gezet. Het was de derde keer dat dit initiatief in IJsselland werd georganiseerd om burgers te bedanken voor hun hulp aan de politie.
“Wij, zowel politie als burgers, zorgen samen voor een veilige leefomgeving. Het is mooi om te zien dat burgers regelmatig een stap extra doen voor de veiligheid. De aanwezigen hebben hulp verleend, verdachten aangehouden of zelfs het verkeer geregeld. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet”, aldus Arjan.

Geschenk en rondleiding

Tijdens de bijeenkomst riep Arjan de burgers één voor één naar voren om hun heldendaden te bespreken. Iedere keer opnieuw blijkt dat de burgers het prettig vinden om over het gebeuren te praten. Vaak maakt het veel indruk op ze en het feit dat de politie hier aandacht aan besteedt, doet hen goed. Het initiatief ‘Burgers in het Zonnetje’ wordt dan ook zeer gewaardeerd. Nadat de burgers een geschenkje en een bos bloemen kregen, volgde een rondleiding door het trainingscentrum om ze een indruk te geven hoe de politie haar vaardigheden traint.

De ‘heldendaden’

Inbreker op heterdaad betrapt
Een man uit Zwolle betrapte in oktober een inbreker in zijn woning. Hij hield de man aan en belde de politie. Agenten hebben de verdachte meegenomen naar het politiebureau.

Verkeer geregeld na dodelijk ongeluk
Een jongen uit Diepenveen was in november getuige van een dodelijk ongeluk op een spoorwegovergang. Bij de aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen kwam de vrachtwagenchauffeur om het leven. De jongen heeft het verkeer geregeld zodat de hulpdiensten de plaats van het ongeluk direct konden bereiken.

Vrouw uit het water gered
In februari kwam een auto door gladheid in het water terecht. Twee mannen uit IJsselmuiden zijn het water ingegaan om de bestuurster uit de auto te bevrijden. De vrouw bleef gelukkig ongedeerd.

 

Aanhouding inbreker na alert optreden
In maart werd ingebroken bij een vrouw uit Zwolle. Ze heeft er daarna voor gezorgd dat camerabeelden bij de politie terechtkwamen. Daarna kwam ze de verdachte tegen op straat. Ze heeft hem gevolgd en samen met omstanders aangehouden. Deze man bleek ook gezocht te worden door een andere politie-eenheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button