Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Boekpresentatie De Smaak van de Amish bij Westerhof

Volgende week verschijnt bij Kok het nieuwe kookboek van Han Wilmink, De Smaak van de Amish. Om dit boek te maken reisde de kookdominee af naar Dutch Pennsylvania in Amerika, waar hij onderdook in de fascinerende wereld van de Amish. Hij kwam terug met een schat aan culturele kennis en 88 authentieke Amish-recepten, samengebundeld in het kleurrijke kookboek dat op 2 mei bij boekhandel Westerhof te Zwolle wordt gepresenteerd.

Eenvoudig en puur

Het eenvoudige leven van de Amish – dichtbij de natuur en zonder inmenging van buitenaf – spreekt velen aan en is trending topic in de christelijke boekenwereld. Tevens wordt er in de huidige voedseltrend veel aandacht besteed aan hoe wij ons voedsel maken – en hoe dat zo eenvoudig en authentiek mogelijk kan.  De Smaak van de Amish slaat een brug tussen beide trends. Naast dat het een prachtig ogend kookboek is, geeft De Smaak van de Amish verdiepende inzichten in de cultuur en de geloofsbeleving van de Amish. Een waardevol naslagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met ‘eenvoudig leven’ en ‘puur eten’.

Boekpresentatie

Op 2 mei 2015 wordt bij Boekhandel Westerhof te Zwolle het boek gepresenteerd (Jufferenwal 2, aanvang om 16:00). Topkok Paul Stegeman van restaurant ’t Pestengasthuys in Zwolle zal, geïnspireerd door Han’s nieuwe boek, heerlijke Amish hapjes serveren. Toegang GRATIS.

Kookdominee Han Wilmink

Han Wilmink is predikant in Ommen. Behalve predikant is hij ook een gepassioneerd kok. Hij is de drijvende kracht achter Bijbels culinair en bovendien actief in de Slow Food beweging. Vanwege zijn passie voor koken, wordt hij regelmatig uitgenodigd om kookworkshops te verzorgen her en der in het land.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button