112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Henk Wolters na feestje doodgeschoten in Buitengasthuisstraat

Zwolle – De politie onderzoekt een schietincident met dodelijke afloop. Het incident vond plaats op oudjaarsavond op de Buitengasthuisstraat. Het slachtoffer is de 52-jarige Henk Wolters uit Zwolle. Hij was een bekende van politie en justitie.

Er is nog veel onduidelijk over dit incident. Rond 21.40 uur werd de meldkamer gebeld door voorbijgangers die een gewonde man hadden aangetroffen op de Buitengasthuisstraat. De hulpdiensten zijn meteen ter plaatse gegaan, maar de man is helaas ter plekke overleden.

Op basis van sporenonderzoek en getuigenverklaringen vermoedt de politie dat Wolters al rond 20.25 uur is neergeschoten. Buurtbewoners hoorden namelijk harde knallen in de omgeving, maar vanwege Oudjaar zijn die waarschijnlijk niet als schoten herkend.
De recherche komt graag met iedereen in contact die voor, tijdens of na 20.15 uur iets verdachts heeft gezien.

Feestje

De politie probeert momenteel zo goed mogelijk te reconstrueren wat Henk Wolters die dinsdag heeft gedaan. Wat bekend is, is dat het slachtoffer een feest had bezocht en rond 20.25 uur arriveerde op de Buitengasthuisstraat.

Heeft u informatie die mogelijk belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Heeft u Henk Wolters bijvoorbeeld nog kort voor zijn overlijden gezien of gesproken of weet u met wie hij mogelijk een conflict had? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Vragen

Op dit moment heeft het rechercheteam onder andere de volgende vragen:

  • Wie heeft op de Buitengasthuisstraat of in de omgeving iets gehoord of gezien tussen 20.00 en 20.15 uur?
  • Wie heeft iets gehoord of gezien op de Buitengasthuisstraat voordat de man rond 21.40 uur is aangetroffen?
  • Heeft iemand een persoon of personen weg zien rennen, rijden of fietsen tussen 20.00 uur en 21.40 uur?
  • Heeft iemand informatie over een mogelijke aanleiding voor het incident op de Buitengasthuisstraat?

Tips

De politie wil graag spreken met mensen die informatie hebben, maar zich nog niet bij de politie hebben gemeld. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of via het nummer van het Team Criminele Inlichtingen, 06-14937510.

Wilt u anoniem blijven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.Alle informatie is welkom!

Gerelateerde artikelen

Back to top button