EconomieNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpaginaZwolle-Zuid

Pinbox geplaatst in Zwolle Zuid

Zwolle – Zwolle heeft er een nieuw soort geldautomaat bij. Aan de Patriottenlaan in Zwolle Zuid staat sinds twee weken een zogenaamde Rabobank Pinbox. Een vrijstaande ‘box’ waar klanten geld kunnen pinnen en storten. Winkeliers kunnen de pinbox gebruiken om geld af te storten. Om de plek makkelijk toegankelijk te maken is er ook een Stop & Go parkeerplaats aan de straatzijde van de Pinbox.

De aanleiding voor de bouw van de nieuwe Pinbox is dat de geldautomaat aan de Van der Cappellenstraat in Zwolle is gesloten. Ook het verkoopkantoor van de Rabobank in Zuid is al langere tijd dicht.

Rabobank Zwolle Zuid oude geldautomaat locatie © RTV Focus Zwolle
Verhuisbericht pinautomaat Zwolle Zuid oude geldautomaat locatie © RTV Focus Zwolle

28 pinautomaten in Zwolle

Op dit moment kan er in Zwolle gepint worden bij 28 geldautomaten. ING is het beste vertegenwoordigd met 12 geldautomaten, de Rabobank heeft er 10 en de ABM AMRO 5. Dit gaat echter veranderen. We betalen steeds minder contant. Hierdoor neemt het gebruik van geldautomaten af. Om contant geld voor iedereen beschikbaar te houden, werken ABN AMRO, ING en Rabobank samen met Geldmaat aan een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten.

Geldstortmogelijkheid voor ondernemers

Met de Pinbox loopt de Rabobank vooruit op deze samenwerking van de drie grootste banken. In 2019 en 2020 maken de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank langzaamaan plaats voor gezamenlijke geldautomaten onder de naam Geldmaat.

Geldmaat

De nieuwe pinbox aan de Patriottenlaan in Zwolle Zuid is nu nog helemaal in de huisstijl van de Rabobank, maar de nieuwe Geldmaat locaties zullen straks herkenbaar zijn aan de gele kleur en worden daarmee bankonafhankelijk. Er moeten in totaal zo’n 5.000 Geldmaat automaten komen in heel Nederland. De exacte locaties zijn nog niet bekend, maar ‘Iedere Nederlander moet in een straal van vijf kilometer van zijn woonhuis een geldautomaat tot zijn beschikking hebben.’ aldus Geldmaat directeur Geert Eikelboom. ‘Veel automaten blijven op plaatsen waar nu ook een geldautomaat staat. Bij het herindelen van de locaties wordt gekeken naar het aantal transacties en het aantal bezoekers in een gebied.’ Bij de Geldmaat automaten kunnen klanten van alle Nederlandse banken straks zo vaak en zoveel geld opnemen als uw saldo en paslimiet toestaat.

Eind 2020 moeten de hele operatie zijn afgerond en kent Nederland alleen nog maar de gele Geldmaat automaten.

Een impressie van de nieuwe geldautomaat. Foto: © Geldmaat.nl

Kijk hier waar geldautomaten bij u in de buurt staan:

Gelautomaten in Zwolle
Geert Eikelboom, van Geldmaat: “In winkels wordt steeds vaker digitaal betaald. Er blijft echter ook behoefte om contant geld op te nemen of te storten. Daarom werken we met de banken samen aan een gezamenlijk geldautomatennetwerk waarmee we de automaten evenwichtiger over Nederland verspreiden. Zo zie je nu soms in een winkelgebied vijf automaten van de drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten ook voldoende zijn. Deze geldmaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten. “

 

Geldautomaat in nieuwe Pinbox aan de Patriottenlaan Zwolle Zuid
Pinbox Rabobank met voorliggende parkeerhaven aan de Patriottenlaan Zwolle Zuid

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button