Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Passagepas voor doorgang spoortunnel Zwolle zonder OV kaart

Zwolle – Als u regelmatig op het station komt heeft u ze vast al gezien: de OV-chippoortjes van NS en Arriva. Op een groot aantal Nederlandse stations komen poortjes om het reizen veiliger en het in-en uitchecken makkelijker te maken. De poortjes op station Zwolle gaan vanaf 23 mei geleidelijk dicht en worden de komende weken getest. Vanaf 20 juni zijn ze allemaal gesloten en kunt u de poortjes alleen nog passeren met een geldig vervoerbewijs of een OV-chipkaart.

Heeft u al een OV-chipkaart?

Dan opent u de poortjes door in en uit te checken. Als u binnen 60 minuten na inchecken weer uitcheckt op hetzelfde station, krijgt u uw instaptarief terug. U kunt dus gerust even iemand uitzwaaien of een boodschap doen – dat kost u niets. Ook als u via de stationstunnel naar de andere kant van het station wilt lopen, gebruikt u uw OV-chipkaart. Het is wel belangrijk dat er een reisproduct op uw kaart staat, zoals een NS-abonnement of reizen op saldo, én voldoende saldo voor het instaptarief.

Geen geldig vervoerbewijs?

Dan kunt u bij NS een passagepas voor station Zwolle aanvragen. Met deze pas kunt u vrijuit door de tunnel naar de andere kant van het station lopen. De passagepas werkt alleen als toegangssleutel; saldo laden of reizen met deze pas is niet mogelijk.

De gemeente heeft met NS afgesproken dat mensen die in de buurt van het station wonen en geen OV-chipkaart hebben een gratis passagepas kunnen aanvragen. Zij hebben daarover deze week een brief gekregen van NS.

Geen brief gehad en wel een pas nodig?

Ga dan naar ns.nl/passagepasgemeenten om een passagepas aan te vragen. NS stuurt de pas naar uw huisadres.

Meer informatie over de OV-chipkaart en poortjes vindt u op www.ns.nl/reisinformatie of ns.nl/passagepas.

Gerelateerde artikelen

Back to top button