SportVoetbal

Berkum wil Brielle geen cadeaus geven

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond thuis in de nacompetitie tegen Brielle maar na de 4-1 nederlaag van zaterdag bij SVZW lijkt het niet realistisch dat de Zwollenaren nog promotie naar de hoofdklasse af kunnen dwingen. Toch is de ploeg niet van plan om de winst cadeau te doen aan de tegenstander uit Zuid-Holland.

Willem Brouwer

Ik hoop dat de jongens de rug nog een keer rechten en thuis een goede uitslag neerzetten,” aldus Berkum-coach Willem Brouwer. “We willen het seizoen niet met een paar nederlagen stoppen maar afsluiten op de manier waarop we de laatste maanden hebben gespeeld. Ik hoop dat we nog één keer kunnen vlammen.”

Inzinking

Brielle, dat pas twee jaar geleden uit de tweede klasse promoveerde, werd dit seizoen tweede in de 1e Klasse C en eindigde bovenaan in de eerste en de derde periode. De ploeg van trainer Ben Spork had daartussendoor echter een forse inzinking en dat kostte uiteindelijk de titel, die naar het stabieler presterende Smitshoek ging. In het laatste competitieduel was Brielle op eigen terrein veel te sterk voor Heerjansdam, dat met liefst 4-0 werd weggespeeld. De thuisclub was de hele wedstrijd oppermachtig en liep uit naar ruime winstcijfers, onder meer doordat de ploeg twee strafschoppen mocht nemen. De laatste daarvan werd benut door Brielle-topscorer Jeffrey Duijnstee, die daarmee zijn seizoenstotaal op 20 bracht.

Ook Berkum kijkt terug op een sterk seizoen maar dreigt aan het eind van de rit, net als een jaar eerder, met lege handen te blijven staan. Het team van trainer Brouwer werd eerste in de tweede en derde periode van de 1e Klasse D en eindigde met SDV Barneveld op een gedeelde eerste plaats van de ranglijst. Het doelsaldo van de Zwollenaren was beter maar dat telt, anders dan volgend seizoen, niet mee voor de titel. Daardoor volgde een beslissingswedstrijd tegen SDVB en daarin ging Berkum met 0-1 onderuit, zodat het ticket voor directe promotie uit handen glipte.

Missers

Afgelopen zaterdag leek die mentale dreun nog volop door te werken in de eerste nacompetitiewedstrijd van Berkum bij hoofdklasser SVZW. De Zwollenaren hielden bijna drie kwartier stand maar kwamen in de laatste minuten van de eerste helft door verdedigende missers met 2-0 achter. Toen in het tweede bedrijf nog meer fouten werden gemaakt en SVZW uitliep naar 4-0 was het pleit beslecht en de door Berkum-verdediger Dirk Muis gescoorde 4-1was waarschijnlijk alleen nog belangrijk voor de statistieken. Net als vorig jaar lijken de Zwollenaren in de nacompetitie al na één wedstrijd te zijn uitgeschakeld, maar de ploeg is niet van plan om wat weg te geven. “We zullen altijd onze sportieve plicht doen, dat hebben andere ploegen ook voor ons gedaan. Brielle kan verwachten dat wij ons beste beentje voor zullen zetten,” verzekert Berkum-spits Chris van der Meulen.

De nacompetitiewedstrijd tussen Berkum en Brielle op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint dinsdag om 20.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button