Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZwolle Kiest

Partij voor Cultuur gaat voor verkiezingscampagne waarin inhoud boventoon voert

Partij voor Cultuur presenteert kandidatenlijst

Zwolle – De Partij voor Cultuur heeft haar kandidatenlijst kenbaar gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Niet omdat de partij meedoet aan de verkiezingen maar kenbaar wil mken dat ze uitziet naar een eerlijke en respectvolle campagne waarin de inhoud de boventoon voert.

‘Stem niet op ons’

Het is de tweede keer dat de PVC niet meedoet aan de verkiezingen in Zwolle. Net als in 2014 staat partijleider Martijn van Hese ook dit jaar plek één van de lijst. Lijstduwer van de club is niet geheel onverwacht nachtburgemeester Jeroen van Doornik, hij staat op plek twee. De prognose is dat de partij bij aankomende verkiezingen niet zal dalen of stijgen, de partij staat al jaren stabiel op 0 zetels in de raad en is daarmee de meest stabiele partij van de hoofdstad van Overijssel. De officiële slogan van de PVC tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is dan ook: ‘Stem niet op ons!’

Midden: Partijleider Martijn van Hese, rechts: Nachtburgemeester Jeroen van Doornik

Martijn van Hese: “We hebben erg lang nagedacht over de slogan, het is toch het middel waarmee je als collectief naar buiten treedt en het moet wel recht doen aan de waarheid en een beroep doen op de kiezer.” Jeroen van Doornik: “Het is een passende tekst die niet gaat over een enkeling, maar alle Zwollenaren raakt. Dat vind ik belangrijk”

Invloed

De PVC is de grootste, bewust onverkiesbare politieke partij van Nederland. Oprichter en partijleider Van Hese zegt daar over: “Je verliest meteen je geloofwaardigheid als je verkiesbaar bent, want dan heb je te maken met belangen, macht en geld. Het vertrouwen in de politiek is niet voor niets erg laag. De PVC is een echte partij, je kunt er alleen niet op stemmen. Onze invloed bestaat bij gratie van wie ons met hart en handen steunt. Niet lullen, maar poetsen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button