Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieZwolle Kiest

Kandidatenlijst PvdA Zwolle is bekend

Zwolle – De kandidatenlijst van de PvdA Zwolle voor de gemeenteraadsverkiezingen is op woensdagavond 29 november vastgesteld door de leden. Het is een fris en divers team met Zwollenaren uit de hele stad. De jongste kandidaat is 22, de oudste 67, het zijn 8 vrouwen en 8 mannen. Het is een mix van ervaren raadsleden en nieuwe gezichten. Lijsttrekker Eefke Meijerink heeft zin om de campagne in te gaan met deze groep: “Dit bevlogen team staat te popelen om verder te bouwen aan een socialer, mooier, groener en liever Zwolle.”

De eerste zes en een bekende hekkensluiter

Afgelopen september kozen de leden de huidige PvdA wethouder Eefke Meijerink al tot lijsttrekker. Na Meijerink staat op plek twee Youcef Ben Ali Ahlaq, bekend bij jong en oud en niet alleen omdat hij al eerder in de raad zat. Daarna volgt zittend raadslid Patty Wolthof op plek drie. Wolthof heeft zich de afgelopen jaren als raadslid onder meer bezig gehouden met wonen, cultuur en diversiteit. Eerste nieuwkomer is de 29 jarige Mart Oude Egbrink op plek vier. Op de vijfde plek treffen we het ervaren raadslid en huidig fractievoorzitter Jan Slijkhuis.  De tweede nieuweling Selma Hoekstra staat op plek zes. Meijerink: “Alle verkiesbare kandidaten zijn nu door de leden gekozen. Ik kan alvast verklappen dat Nelleke Vedelaar onze hekkensluiter is, de andere lijstduwers zijn nog een leuke verrassing, zij worden later bekend gemaakt.”

Voorzitter kandidaatstellingscommissie over de lijst

De PvdA heeft op dit moment zes zetels in de Zwolse raad. De afgelopen maanden heeft een kandidaatstellingscommissie onder voorzitterschap van oud-wethouder Gerrit Piek een conceptlijst samengesteld. Gerrit Piek “Ik ben blij dat de lijst ongewijzigd is vastgesteld. We hebben gekozen voor een evenwichtige verdeling in leeftijd, diversiteit, ervaring en vernieuwing. We vinden het belangrijk dat ook de nieuwe kandidaten midden tussen de mensen in Zwolle staan, dat is gelukt en daar ben ik trots op!”

De vastgestelde lijst:
1. Eefke Meijerink
2. Youcef Ben Ali Ahlaq
3. Patty Wolthof
4. Mart Oude Egbrink
5. Jan Slijkhuis
6. Selma Hoekstra
7. Herman Sieben
8. Hennie van Schenkhof
9. Roberto Kist
10. Birgit Michies-de Roos
11. Zerin Arslan-Eralp
12. Hettie van Aalderen
13. Herman Hegeman
14. Ria Hegeman
15. Arter ter Veen
16. Hans Prakke

Gerelateerde artikelen

Back to top button