Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSportVoorpagina

Ook dit jaar schoolschaatsen op de ijsbaan Rodetorenplein

Zwolle – Voor het tweede achtereenvolgende jaar kunnen de scholieren hun schaatsen weer onderbinden. Sportservice Zwolle gaat weer een schaatsprogramma aanbieden om de Zwolse jeugd kennis te laten maken met de schaatssport. De schaatslessen en andere activiteiten worden gegeven bij WinterWorld Zwolle op het Rodetorenplein.

Roger Knoops, Manager Uitvoeringsprogramma bij Sportservice Zwolle vertelt: “Ook dit jaar maken wij graag van de mogelijkheid gebruik om de Zwolse jeugd kennis te laten maken met de schaatssport. Vorig jaar was een doorslaand succes en wij hopen ook dit jaar weer duizenden leerlingen te mogen begroeten op de ijsbaan. Van kinderen die voor het eerst kennis maken met het ijs tot aan het talentje dat lid is van de schaatsvereniging. ”


Van eerste les tot clinics schaatstechniek

Alle scholen, van basisscholen tot en met het HBO, kunnen zich bij Sportservice Zwolle aanmelden om gebruik te maken van de schaatsbaan. De Zwolse sportorganisatie verzorgt van 5 december t/m 12 januari (m.u.v. de kerstvakantie) schaatsclinics variërend van een eerste kennismaking met het ijs tot aan inhoudelijke clinics gericht op de schaatstechniek. De clinics worden altijd verzorgd door een professionele begeleider van SportService Zwolle. Naast de mogelijkheid tot het volgen van een schaatsclinic, kan de school er ook voor kiezen om vrij te komen schaatsen. Na het schaatsen staat er een kop warme chocolademelk op de leerlingen te wachten.

Schaatsstad met schaatshelden

Sportservice Zwolle vindt het belangrijk dat kinderen in Zwolle kennismaken met diverse vormen van sporten en bewegen. De mogelijkheid om te schaatsen is daar één van. “Zwolle is een echte schaatsstad, onze stad heeft veel schaatshelden voortgebracht. Ik hoop dat wij het plezier en de passie van het schaatsen kunnen overbrengen op een nieuwe generatie” aldus Roger Knoops van SportService Zwolle.

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor het schoolschaatsprogramma kan contact worden opgenomen met  Dorien Vogel van SportService Zwolle. Telefonisch : 038-4236686 of mail d.vogel@sportservicezwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button