Carnaval 2020Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

OZB reikt Blauwe Bal uit aan Tante Kippe

Na het Carnavalsconcert in theater De Spiegel op Carnavalsmaandag 24 februari 2020 heeft de Orde van de Zwolse Ballen (OZB) voor de 9e keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt. Deze Zwolse Geestelijke Orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle.

Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie hebben de OZB-leden bepaald dat dit jaar Tante Kippe de gelukkige is. Tante Kippe behoort sinds een jaar of 20 tot de vaste waarden van het Sassendonkse carnaval met haar in onvervalst Zwols gezongen carnavalsliedjes. Teksten (van John Kuijer en Henk Twerda) en melodie (van Menno Beijer) zijn zo aanstekelijk dat iedereen ze binnen de kortste keren meezingt. Wie kent niet: Hé, slaolippe (veur de deure van de Kippe), Erm dikke derm (dikke leverweurst), de Busse van Skutte, D’r is geen Domino (in Rio de Janeiro) en dit jaar Skele Oele (ik ken oe nog van skoele).

Daarmee levert Tante Kippe een buitengewone bijdrage aan de sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor. Reden voor de OZB om haar de speciaal voor de OZB met de handgemaakte unieke Zwolse Blauwe Bal op voetstuk, vergezeld van een officiële oorkonde uit te reiken.

Eerdere prijswinnaars zijn:

Wim van ’t Slot (2011), 2012 (niet uitgereikt), Flip Trooster (2013), John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015), Edwin Vennik (2016), Sander Dol (2017), Wijnand Akkerman (2018) en Henk Jan Meijer (2019)

Gerelateerde artikelen

Back to top button