Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Ben Voskamp krijgt de Gouden Klinker 2020

Zwolle – De Zwolse Stroatklinkers, het oudste dweilorkest van Zwolle, heeft de ‘Gouden Klinker’ uitgereikt aan Ben Voskamp. Dit gebeurde tijdens het feestje dat de kapel ieder jaar heeft op Rosen Montag bij Lunchroom Blocks in de Diezerstraat. Voskamp was van 2000 tot 2019 voorzitter bij kapel De Zwolse Stroatklinkers. Afgelopen jaren deed hij zelf de prijsuitreiking. Maar hij is nu gestopt als voorzitter van de Stroatklinkers en nu valt hem zelf de eer te beurt om de prijs in ontvangst te nemen.

Raaltenaar Ben Voskamp kreeg de oorkonde als dank voor zijn zeer grote verdiensten als voorzitter en lid van dweilorkest en muzikaal genootschap De Zwolse Stroatklinkers.

De Gouden Klinker wordt sinds 2005 uitgereikt. Ondermeer gemeenteraadslid en columnist Gerrit van der Kooij (Papje), Ria van Diffelen van Diff Dancemasters , Tante Kippe, Theo Bakker van de Nieuwe Bierton, oud-burgemeester Henk Jan Meijer en Fokke van Dalen gingen hem voor.

Opgericht in 1989, daarmee zijn de Zwolse Stroatklinkers de oudste kapel van Zwolle. Met een bezetting bestaande uit Baritons, Sousafoon, Trombones, Saxofoons, Trompetten en Slagwerk, heeft de kapel een compleet eigen sound en door het uitgebreide en gevarieerde repertoire is de kapel breed inzetbaar. Plezier hebben bij het maken van muziek om daarmee de sfeer op het evenement te verhogen is het doel. De Kapel heeft een grote binding met Zwolle en Sassendonk (de carnavalsnaam van Zwolle).

Gerelateerde artikelen

Back to top button