112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Onweer Zwolle : surfen in ondergelopen tunnel / Van Karnebeektunnel afgesloten

Zwolle – Een fikse onweersbui heeft vanmiddag Zwolle getroffen. Er viel in korte tijd 70 millimeter regen, waardoor de riolering overbelast raakte en veel straten en wegen onder water kwamen te staan.

Een van de plekken waar het water hoog stond, was de Van Karnebeektunnel. Deze tunnel is nog steeds afgesloten voor het autoverkeer, omdat hij volledig ondergelopen is door de zware buien. Fietsverkeer kan de tunnel wel passeren.

Ook de tunnel bij het Isala-ziekenhuis had last van wateroverlast. Een flatboarder maakte van de gelegenheid gebruik om te surfen in de tunnel. “Normaal doe ik dit aan zee, maar nu kan het mooi hier”, zei hij. “Deze tunnel geeft altijd problemen als het hard regent. Hij loopt dan vol met water.”

Op het Stationsplein was het water al snel weer weg, behalve bij de kolk die het water moet afvoeren. Deze stond nog volledig blank. Onder het plein zit een waterbergingsopslag die het water opvangt voor droge perioden.

In de wijk Assendorp was de brandweer druk bezig met het leegpompen en het vrijmaken van fietspaden. Zo stond een kelder blank in de De Ter Borchstraat en de fietspaden langs de Deventerstraatweg waren nog behoorlijk blank.

De tweede onweersbui die over Zwolle trok, leverde nauwelijks regen op. Het bleef bij een shelf-cloud die over de stad heen dreef.

Gerelateerde artikelen

Back to top button