Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Officiële opening comfortroute in Zwolle Zuid

Woensdagochtend opende wethouder Filip van As de comfortroute in Zwolle-Zuid.

De comfortroute is gemaakt speciaal voor mensen met een visuele of lichamelijke handicap of mensen die wat slechter ter been zijn. Vanaf nu zijn de seniorenwoningen en een woonzorgcentrum in Zuid verbonden met belangrijke voorzieningen middels een route zonder obstakels en mét extra hulpmiddelen. De route zorgt  voor een vrije en veilige doorgang richting apotheken, huisarts, winkelcentrum, bushaltes en bijvoorbeeld de bibliotheek.

Voor blinden en slechtzienden zijn er tegels met geleidelijnen en ribbels aangelegd. Daarnaast is er weer een echt zebrapad naar de ingang van het winkelcentrum. Ook de hellingsvlakken voor trottoirs zijn minder stijl geworden waardoor rollators en rolstoelen makkelijker er langs kunnen.

De wens voor de comfortroute bestond al langere tijd. De Zwolse Gehandicapten Raad heeft samen met vrijwilligers de routes bekeken en verbeterpunten in kaart gebracht. Dit was al voordat het nieuwe winkelcentrum Zwolle Zuid er kwam. De bekostiging van het project heeft lange tijd op zich laten wachten. Met de nieuw verkregen subsidie kon het nu toch gerealiseerd gaan worden.

In Holtenbroek is ook een comfortroute die ongeveer 5 jaar geleden is aangelegd. Ook zijn er plannen voor de Oude Vismarkt.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button