Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nederlandse première film ‘Une Nouvelle Amie’ in Fraterhuis

Verhaal

Claire (Anaïs Demoustier) raakt in een depressie wanneer haar beste vriendin Laura op jonge leeftijd komt te overlijden. Aan de hand van een prachtige flashback doet de film het verhaal van Laura en Claire uit de doeken. Je ziet de twee meisjes opgroeien, gelukkig worden en Laura uiteindelijk aftakelen, waarbij ze haar man David (Romain Duris), dochter Lucie en Claire achterlaat. Claire vindt haar levenslust echter terug wanneer ze een verrassend geheim ontdekt over David. François Ozon (‘Huit Femmes’) maakte een intiem verhaal over verlies, verlangen, liefde en vriendschap. De ronduit heerlijke vertolkingen van Duris en Demoustier zorgen voor de finishing touch in deze verfilming van een verhaal uit de verhalenbundel ‘The New Girlfriend and Other Stories’ van Ruth Rendell.

“Met deze boekverfilming van Ruth Rendell kiezen we voor een spannende kerstprogrammering” aldus directeur Henriëtte Boerhof

Vertoningsdata

‘Une Nouvelle Amie’is van 18 t/m 31 december 2014 te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Gerelateerde artikelen

Back to top button