EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

€ 230.000 voor meer groen en fietsplekken Oude Vismarkt en Koningsplein

De gemeente Zwolle ontvangt een bedrag van € 229.458 uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) om meer groen en fietsplekken te realiseren op de Oude Vismarkt en het Koningsplein. De totale projectkosten bedragen € 755.000,-.

In het ontwerp dat vanaf voorjaar 2015 wordt gerealiseerd is veel aandacht voor groen en fietsplekken. Zo zullen er 12 bomen komen waarbij rondom de stam een haag komt. Hiermee krijgt de straat een groenere uitstraling.

Verder wordt de ruimte in de straat zo efficiënt mogelijk ingericht zodat er ondanks de extra bomen, toch voldoende fietsenstallingsmogelijkheden zijn. Aan de achterkant van de Mango komt een tijdelijke fietsplek voor het stallen van ongeveer 20 fietsen. Deze stalling verdwijnt weer zodra er een definitieve oplossing is gerealiseerd in de omgeving (bijvoorbeeld op het Gasthuisplein). Ook het trottoir wordt verbreed maar op de rijbaan blijft voldoende ruimte voor leveranciers en ander verkeer. Verder komen er voorzieningen voor het stallen van fietsen.

Gedeputeerde Hester Maij van de Provincie Overijssel zegt over de toekenning van de subsidie het volgende: “De herinrichting is er op gericht om dit deel van het centrum van Zwolle aantrekkelijker te maken als gebied om te verblijven, te winkelen en te werken en daarmee economisch beter te laten functioneren. Het past daardoor goed in de doelstellingen van het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling.”

Met de herinrichting van de straat zal een levendig en veilig gebied ontstaan waar de bezoeker zich gastvrij onthaald voelt.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button