EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe straatnamen rond N340 en Voorsterpoort

Zwolle – Burgemeester en wethouders hebben namen vastgesteld voor een aantal nieuwe straten en wegen in Zwolle. Het gaat hier om de N340 en Voorsterpoort en een correctie van de namen Ruimzichtweg en Nieuwe Wetering.

N340

Door de toekomstige aansluiting van de N340 op de A28 komt de parallelweg van de Hessenweg voor een groot deel los te ligggen van de hoofdrijbaan en wordt deze aangesloten op een nieuw aan te leggen rotonde bij de Ordelseweg en Kranenburgweg. Daarom krijgt de hoofdrijbaan een nieuwe naam (Nieuwe Hessenweg) en blijft de Hessenweg bestaan voor de parallelweg, zodat adressen van bewoners en bedrijven niet gewijzigd hoeven te worden.

Voorsterpoort

In Voorsterpoort wordt een nieuwe weg aangelegd tussen de Russenweg en de Grote Voort. Deze weg gaat de Veldbiezenweg heten. De naam heeft een link met  de herkomst van de naam Russenweg: genoemd naar russen of (veld)biezen, die daar vroeger werden gesneden.

Ook legt de gemeente vrijliggende fietspaden aan in Hessenpoort. Deze gaan het Hessenpad, Bentheimpad en Martepad heten.

Ruimzichtweg en Nieuwe Wetering

In juni heeft het college een besluit genomen over de loop van de Ruimzichtweg en Nieuwe Wetering in Stadshagen. Daarbij waren de namen in de tekening omgewisseld. Daarom heeft het college deze nu opnieuw vastgesteld.

 

De Ruimzichtweg loopt van de Hasselterdijk tot de Werkerlaan/Nieuwe Wetering. De Nieuwe Wetering loopt van de Ruimzichtweg / Werkerlaan tot de gemeentegrens met Zwartewaterland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button