Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Nieuw schoolplein voor Onderwijscentrum de Twijn

Zwolle – Vandaag is het vernieuwde schoolplein van Onderwijscentrum de Twijn officieel geopend. Ruim 1,5 jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt en nu heeft een groot, kaal, betegeld plein ruimte gemaakt voor een spannend en uitdagend speelplein dat voor iedere leerling toegankelijk is. Een combinatie van speelgelegenheden en groen maakt het tot heerlijke plek voor de leerlingen waar ze naar hartenlust kunnen onderzoeken en beleven.

Onderwijscentrum de Twijn daagt haar leerlingen uit!

Onderwijscentrum de Twijn is een school voor speciaal onderwijs die haar leerlingen begeleidt naar een betekenisvolle plek in onze samenleving. Ze begeleidt haar leerlingen naar weerbaarheid en daagt hen uit hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarmee hun beperking te compenseren. Leerlingen worden tevens uitgedaagd om vol te houden en nooit op te geven; om op wilskracht te winnen. Zij leren regie te nemen en voor zichzelf op te komen. Daarbij wordt hen geleerd zelf relaties op te bouwen en te onderhouden.

Deze visie sluit naadloos aan bij het onderwerp spelen. Spelen is namelijk niet alleen heel erg leuk, maar samen (buiten)spelen is ook heel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Op het schoolplein gaan leerlingen fysieke uitdagingen aan, hebben ze contact met leeftijdgenoten, sluiten ze vriendschappen en leren ze voor zichzelf op te komen.

Foto © Teun Dertien
Foto © Teun Dertien
Foto © Teun Dertien

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren