Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Christofoor Zeeverkenners: Alle hens aan dek voor nieuw clubhuis

Zwolle – De zeeverkenners van Christofoor hebben een nieuw clubhuis nodig. De bijzondere scoutingvereniging aan de Berkumerkolk in Zwolle zitten in een oud gebouw waar ook nog eens asbest gevonden is. De zeeverkenners willen daarom graag een nieuw clubgebouw. Om dit te bekostigen is er een crowdfundingsactie gestart.

Foto © Matthijs van Os

Het clubhuis

Volgens Kars ten Berge is een nieuw clubhuis zeer nodig. “We zijn hier bijna elke zaterdag. Op de zaterdag pakken we lekker de boten en gaan we het water op. Dit is voor ons echt het leukst. Als we dat niet meer zouden kunnen doen omdat ons clubhuis niet meer capabel is, zou dat enorm jammer zijn”, zegt Ten Berge.

“De vrijheid is heel erg fijn omdat je gewoon overal naartoe kan en alles kan doen wat je wil. Voor de rest is het bij Christofoor ook gewoon ontzettend gezellig en elke zaterdag het water op gaan is fantastisch.” Voegt Ten Berge nog toe.

Foto © Matthijs van Os

De sponsortocht

Sinds Christofoor een nieuw clubhuis nodig heeft zijn ze op zoek naar mogelijkheden om geld te werven. Het besluit viel uiteindelijk op een sponsoractie. Het is de bedoeling dat een aantal leden een tocht gaan maken naar Genemuiden, heen en terug. Om daar nog een schepje bovenop te doen gaan ze dat zonder motor doen. In totaal wordt het een tocht van zo´n 100 kilometer en ze zullen er ongeveer 32 uur over doen.

Wil je geld doneren aan Christofeer? Dat kan op http://www.christofoorzeeverkenners.nl/sponsortocht

Foto © Matthijs van Os

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button