Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Niek Telgen naar Berkum

Zwolle – Met ingang van het nieuwe seizoen 2018-2019 komt Niek Telgen uit voor hoofdklasser VV Berkum. De 20-jarige middenvelder zit nu 2,5 jaar in de hoofdmacht van eersteklasser ASV Dronten, waar hij vorig seizoen werd gekozen tot speler van het jaar. In die jaargang kwam de club nog uit in de hoofdklasse.

Niek heeft voor Berkum gekozen omdat hij op een hoger niveau wil trainen en spelen. “Voor mijn eigen ontwikkeling kies ik altijd voor het hoogst haalbare. Het feit dat mijn huidige trainer, Raymond Schuurman, volgend jaar Berkum gaat trainen is daarbij mooi meegenomen.”

Niek staat bekend als een teamplayer, om zijn constante spel, zijn loopvermogen en zijn wil om duels te winnen. Hij woont in Dronten maar zal met ingang van het volgende studiejaar de PABO-opleiding in Zwolle gaan volgen. Ook dat was een reden om voor een club in die plaats te kiezen.

Eerder werd al bekend dat spits Yannick Kaluzi en verdediger Patrick van der Veen volgend seizoen voor Berkum zullen spelen. Kaluzi komt over van derdedivisionist Harkemase Boys en Van der Veen speelt nu nog voor zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart. Ook verdediger Rico Wolven, eerder actief voor onder meer Veendam, Spakenburg en DVS ’33, speelt de komende jaargang voor de Zwolse hoofdklasser en verdediger Jasper van der Stouw komt over van WHC. Verder komt vleugelspits Andrej Piljic, die nu uitkomt voor DOS ’37, de Berkum-gelederen versterken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button