EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nachtelijke sluiting van alle geldautomaten

Zwolle – Alle geldautomaten van banken en van Geldmaat die buiten staan, worden vanaf maandagavond 16 december voorlopig tussen elf uur ’s avonds en zeven uur ‘s ochtends uitgeschakeld. Dit meldt de Nederlandse verenging van Banken. Het gaat om een maatregel om plofkraken te voorkomen.

Criminelen zetten steeds zwaardere explosieven in om geldautomaten te beroven. Banken en Geldmaat stellen met onmiddellijke ingang tijdelijk hun geldautomaten ’s nachts buiten werking. Bovendien gaan ze automaten met een verhoogd risico voor omwonenden zoveel mogelijk naar veiliger locaties verplaatsen. Dat gebeurt met bijzondere aandacht voor een goede bereikbaarheid en beschikbaarheid van contant geld.

Afstorten van losse bankbiljetten, wat bij sommige automaten kan, is ’s nachts niet meer mogelijk. De openingstijden van kluizen waar zogeheten ‘sealbags’ door zakelijke bankklanten afgestort kunnen worden, blijven ongewijzigd.

“De nachtsluiting heeft beperkte gevolgen voor de goede bereikbaarheid en beschikbaarheid van contant geld.: , meldt de NVB. “Minder dan 2 procent van alle geldopnamen bij automaten die buiten staan, gebeuren ’s nachts. Hoewel dit voor sommigen hinderlijk kan zijn, staat de veiligheid voorop. Iedereen kan bij de betrokken geldautomaten nog steeds alle dagen van de week overdag en ’s avonds tot elf uur geld opnemen of storten.”

Nog 22 geldautomaten in Zwolle

De afgelopen twee jaar zijn al vele geldautomaten verdwenen uit het straatbeeld. Ook worden de nog aanwezige geldautomaten overgezet in de gele geldmaten waar iedereen, ongeacht zijn bank, geld kan pinnen. In Zwolle kun je nu nog maar op 22 plekken contant geld pinnen. Negen automaten zijn van de ING bank, ook de Rabobank heeft 9 geldautomaten, ABN AMRO heeft er slechts 2 en de overige 3 automaten zijn van Geldmaat.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Bekijk ook
Close
Back to top button