Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vitaal & Veilig Thuis dag druk bezocht

Zwolle – Op 16 december organiseerde WIJZ Welzijn in samenwerking met Gemeente Zwolle een Vitaal & Veilig Thuis dag. Een groot evenement voor Zwolse senioren in Theater de Spiegel. Tijdens deze dag werden 70 plussers persoonlijk uitgenodigd om zich te laten informeren, inspireren, motiveren en activeren als het gaat over zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Programma

Tijdens het evenement konden bezoekers genieten van interessante lezingen van o.a. neuropsycholoog Erik Scherder. Hij legde tijdens zijn verhaal, over ‘Het Fitte Brein’, uit wat de invloed is van bewegen op het brein. Daarnaast gaf omdenker Steye van Dam een flitsende omdenklezing. Hij liett zien hoe je de stap maakt van een ja-maar naar een ja-en (het is wat het is). Daarnaast was er de hele dag entertainment van De Pauwergirls. De meisjes van de radio brachten het publiek in een vrolijke stemming met gezellige muziek, driestemmige zang en theater met een knipoog! Als slotact verzorgden zij een kerstconcert waarbij bekende nummers in een nieuw jasje werden gestoken.

Informatiemarkt en Presentaties

Hoe wordt een babbeltruck herkend? Is het huis goed beveiligd? Wanneer is het lijf fit genoeg? Hoe om te gaan met financiële vraagstukken? Bezoekers konden antwoord krijgen op deze vragen door een bezoek te brengen aan verschillende presentaties en de informatiemarkt waar men de samenwerkingspartners van Vitaal & Veilig thuis kan vinden. Hier kregen zij handige tips en uitleg over diverse onderwerpen als valpreventie, gezondheid, mobiliteit, financiën etc. Daarnaast was er buiten een gezellige kerstmarkt waar men o.a. kan genieten van erwtensoep en warme chocolademelk.

Vitaal & Veilig Thuis

Wat is er nou mooier dan zo lang mogelijk zelfstandig en veilig in uw eigen, vertrouwde huis wonen? Vitaal & Veilig Thuis adviseert over o.a. het verbeteren van de veiligheid in uw woning en welke instanties hulp of ondersteuning bieden. Ook geven ze informatie over bijvoorbeeld valpreventie, brand- en inbraakpreventie en welzijnszorg. En misschien heeft u interesse in een fitheidstest, valtraining of andere beweegactiviteiten?

De samenwerkingspartners van Vitaal & Veilig Thuis

Vitaal & Veilig Thuis wordt ondersteund door: Alzheimer Vereniging, Gemeente Zwolle, Stichting WijZ , GGD IJsselland , Beter Thuis Wonen, Brandweer IJsselland, brommercentrum.nl, De Dobbe fysiotherapie praktijk Zwolle, De Kern Maatschappelijke dienstverlening, Driezorg, Expertisecentrum Voet & Beweging, Fysiomobilae, FysioPlus Zwolle, Fysiotherapie Holtenbroek, Fysio Zwolle, Impluz, Isala ziekenhuis, Medrie, Optimaal Oud, Optisport De Vrolijkheid, OZO verbindzorg, Politie IJsselland, ProScoop, Rabobank IJsseldelta Zwolle, Saar aan Huis, SamenZwolle, Seniorenraad Zwolle, Sociale Wijkteams gemeente Zwolle, SportService Zwolle, Stichting Delta Wonen, Stichting Icare, SWZ Woningcorporatie, Van Smaak, Van Rossum, Veiligheidsregio IJsselland , ZwolleDoet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button