CoronavirusKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museum de Fundatie in 2021 iedere zaterdagavond gratis toegankelijk

Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis openen op 5 juni

Zwolle – “Het is geweldig om na al die maanden weer bezoekers te kunnen ontvangen in Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis. Om dit te vieren is Museum de Fundatie Zwolle in 2021 elke zaterdag van 17 tot 21 uur voor iedereen gratis toegankelijk.”. Dat meldt het museum aan de Blijmarkt in Zwolle. Verder houden beide locaties de gebruikelijke openingsuren en tarieven. Via de website kan een tijdslot worden geboekt. Een coronatest is niet nodig.

100 jaar activistische kunst

Vanaf 5 juni ziet de bezoeker honderd jaar activistische kunst in drie nieuwe tentoonstellingen. Het werk van Duits Dadaïst, fotomonteur en politiek kunstenaar John Heartfield (1891 – 1968) vormt de basis. Fotografie plus Dynamiet is het grootste overzicht van het oeuvre van deze influencer avant lettre dat ooit in Nederland te zien is geweest. De tentoonstelling is samengesteld door de Berlijnse Akademie der Künste en ging daar vorig jaar in première. Na Zwolle reist de tentoonstelling verder naar de Royal Academy of Arts in Londen.

Van wie is de wereld? en ONDER WATER

Gelijktijdig laten alumni en docenten van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht activisme van nu zien in de expositie Van wie is de wereld?. TRIK en studenten van ArtEZ leveren een bijdrage aan deze tentoonstelling met verkiezingsaffiches. Beeldend woordkunstenaars Sticks (Junte Uiterwijk) en Typhoon (Glenn de Randamie) bieden juist tegenwicht en maken ruimte voor contemplatie in hun multimediale installatie ONDER WATER.

ONDER WATER en Van wie is de wereld? zijn onderdeel van de Fundatie Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie, waarin multidisciplinaire makers nieuwe kunst maken voor een nieuw publiek.

De tentoonstellingen zijn t/m 22 augustus te zien in Museum de Fundatie in Zwolle. Museum de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis Heino/Wijhe zijn van dinsdag t/m zondag geopend, van 11:00 – 17:00. Op zaterdagavond is De Fundatie Zwolle voor iedereen gratis toegankelijk, van 17:00 –21:00.

Gerelateerde artikelen

Back to top button