Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museum ANNO op zoek naar de personen op de foto

Zwolle –  Museum ANNO is op zoek naar vrijheidsverhalen. Tot 5 mei probeert het museum zoveel mogelijk verhalen te verzamelen. Om deze vrijheidsverhalen op te halen, maakt ANNO gebruik van de Zwolse Verhalenbus. Op dit moment is het museum ook op zoek naar de personen op de foto die op 14 april 1945, de Bevrijdingsdag van Zwolle is genomen.

Foto

De foto, gemaakt door Evert Melvin Nordstrom laat de vreugde van de Zwollenaren op de Bevrijdingsdag goed zien. Eén van de kinderen op de foto is Hielke Hebers. ”Het was een geweldig moment, ik ben blij dat ik het in mijn leven heb meegemaakt”, vertelde zij in 2018 aan een journalist van de Stentor. Om nog meer verhalen te kunnen delen, is ANNO op zoek naar de andere personen op de foto.

Verhalen

De verhalen kunnen gaan over de vrijheid van geloof, de oorlog of de vrijheid die je voelt wanneer je door Zwolle fietst. Een deel van de vrijheidsverhalen zijn tijdens de livestream in samenwerking met RTV Focus op 14 april verteld. Maar er is nog veel meer te vertellen. Dit doet ANNO door middel van audioverhalen. Deze zijn te luisteren op de telefoon tijdens de vrijheidstour.

Foto: fotograaf van de foto is Evert Melvin Nordstrom (1920-2008), collectie Historisch Centrum Overijssel.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button