Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Micha Baksteen nieuw raadslid ChristenUnie Zwolle

Zwolle – Micha Baksteen wordt op 11 juli geïnstalleerd als nieuw raadslid voor de ChristenUnie in Zwolle. Baksteen is sinds 2014 al burgerraadslid voor de ChristenUnie en volgt Jelte Bos op, die vanwege zijn werk verhuist naar Zeist. Baksteen wordt als raadslid verantwoordelijk voor onder meer de beleidsterreinen Ouderen en Cultuur.

Ouderen en muziekwereld

Micha Baksteen is met name onder ouderen en in de Zwolse muziekwereld voor veel mensen al een bekende. Hij werkt in het dagelijks leven in de ouderenzorg en was in 2014 de drijvende kracht achter het Zwols Seniorenkompas, dat werd ondertekend door een vertegenwoordiging van de Zwolse ouderen, de ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots en toenmalig partijleider Arie Slob.

Baksteen: “De ChristenUnie staat natuurlijk voor een sterke samenleving, waarin mensen samen optrekken en naar elkaar omzien. Dat staat wat mij betreft ook voor ouderen voorop. We willen het welzijn voor ouderen daarom gewoon goed regelen. Zodat ze betrokken blijven bij de stad, dat ze de dingen kunnen doen waar ze energie van krijgen. Dat geeft gegarandeerd ook de rest van de stad nieuwe energie.”

Baksteen is initiatiefnemer van de LAB1870-sessies in Zwolle, waarin ouderen (70+) en jongeren (18-) in verbinding werden gebracht rond muziek. “Een fantastisch project,” stelt Baksteen. “Tijdens dat project verdwenen leeftijdsgrenzen, werden alle deelnemers ‘gelijk’ en is er veel gelachen en gehuild. Een prachtige levenservaring, voor deelnemers én organisatoren. Het is zó leuk, leerzaam en waardevol om die verbinding tot stand te brengen.”

Cultuur

Dat die verbinding rond muziek ontstaat, is geen toeval. Baksteen is zeer betrokken bij de culturele en muzikale Zwolse wereld en heeft zelf ook veel muziek gemaakt. “De haarlemmerolie van de samenleving,” noemt hij cultuur. “Het verbindt, versterkt identiteit van gemeenschappen en neemt barricades weg. Met name culturele organisaties met een sterke link naar de Zwolse samenleving: koren, muziekgezelschappen, improvisatietheaters. Die draaien om het samen dóen. Hen wil ik versterken.”

Micha Baksteen (43) woont sinds 2001 in Zwolle. Momenteel woont hij met zijn vrouw Englyke en vier zoons in de Wipstrik. In de zomer verhuist hij naar Berkum.

Jelte Bos

Jelte Bos was raadslid sinds 2014 en zette zich met name in op dossiers rond vervoer en infrastructuur. Hij hield onder meer herhaaldelijk een gepassioneerd pleidooi voor de realisatie van een fietssnelweg tussen Zwolle en Meppel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button