KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Meer vlinders in je tuin met de gratis Plant & Klaar Box

Zwolle – Wil je deze zomer genieten van meer vlinders in je tuin of op het balkon? Om vlinders te lokken heb je bloeiende planten vol nectar nodig en ‘vlindervriendelijke’ hoekjes. Voor meer vlinders in de Overijsselse tuinen geven Mooi Leven Overijssel en IVN Overijssel 25 gratis Plant en Klaar Boxen weg. In het pakket vind je bloemenzaden, een vlinderhuisje en een gids waarmee je de verschillende vlinders kunt herkennen.

Veel vlindersoorten hebben het moeilijk in Nederland. Het aantal vlinders vermindert al tientallen jaren. Sinds het begin van de twintigste eeuw zijn er zeventien soorten dagvlinders uit Nederland verdwenen. Ook zijn er tien vlindersoorten die op het punt staan om uit ons land te verdwijnen. Door geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken, te zorgen voor veel bloeiende planten en beschutte plekjes help je de tuinvlinders een handje.

Nationale Vlindertelling

Sylvia Neutel (IVN Overijssel): “Met de inhoud van de Plant & Klaar Box lok je meer vlinders naar je tuin. Ook ben je daarmee helemaal klaar voor de Nationale Tuinvlindertelling van 4 tot en met 26 juli. Het tellen kost ongeveer een kwartiertje en daarmee help je de Vlinderstichting inzicht te krijgen in hoe het met de tuinvlinders gaat. Vorig jaar werden er in Overijssel 9.420 vlinders geteld. Dus op naar 10.000 vlinders deze editie!”

Help de vlinders met de gratis Plant & Klaar Box

Mooi Leven Overijssel en IVN Overijssel geven iedere maand Plant & Klaar boxen weg. Zo wordt Overijssel steeds groener en komt de natuur dichterbij mensen. Met de Plant & Klaar box van juni help je de tuinvlinders. Inwoners van Overijssel maken tot en met 27 juni kans op de box via de Facebookpagina van Mooi Leven Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button