MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marktkoopvrouw Betty is de sokkenspecialist van de Zwolse markt

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopvrouw Betty van Duiven die een sokkenkraam heeft.

© RTV Focus – Cobie Uiterwijk

Hoelang bent u al marktkoopvrouw?

Ik denk tussen de zes en zeven jaar nu, dus nog niet zo lang.

Hoe bent u er zo ingerold?

Dat is wel toevallig, deze kraam is namelijk eerst van Van Buuten geweest. Die staat hier nog steeds, maar deze plek was van zijn neef. Die is toen met pensioen gegaan, en toen konden wij deze plek eigenlijk maar tijdelijk gebruiken omdat wij wat goedkope sokken hadden. Na een tijdje hadden we allemaal verschillende soorten sokken en toen hebben we besloten ons er in te specialiseren. We staan al deze tijd al in Zwolle.

© RTV Focus – Cobie Uiterwijk

Staat u alleen op zaterdag op de markt?

Nee, ik sta op zaterdag op de markt, maar ook op woensdag en vrijdag.

Hoe ziet uw dag er uit?

Ik sta ’s ochtends al om half vijf op, dan ga ik de hele dag en het werk, en dan ben ik vaak rond zeven uur ’s avonds pas weer thuis. Dat is wel alleen op zaterdag, dat is namelijk de langste dag.

Wat is het leukste moment dat u mee heeft gemaakt op de markt?

Ik vind het eigenlijk elke dag leuk, toch heb je soms wel leukere dagen. Dat zijn vaak dagen dat mensen heel blij en positief zijn. Maar er zijn uiteraard ook dagen dat de mensen wat chagrijnig zijn.

Wat is er zo mooi aan dit beroep?

Dat je gewoon lekker vrij bent. Ik vind het buiten echt heerlijk, ondanks dat het soms echt heel koud is. Toch valt het over het algemeen wel mee. Je kan je tegen de kou ook wel kleden, tenzij het de hele dag regent, dan heb je het gewoon koud.

Wat verkoopt u het meest?

De sokken en en panty’s!

© RTV Focus – Cobie Uiterwijk

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button