Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Bewoners ‘T Hoge Huis geven niet op

Zwolle – Dinsdagochtend hingen bewoners van zorgcomplex ‘t Hoge Huis in Stadshagen twee spandoeken aan de balkons van hun woning. “Fijn die trein! Nu de bus!” staat erop te lezen. De bewoners vragen op deze manier aandacht voor hun verdwenen bushalte. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling stopt de stadsbus niet meer aan de overkant van de straat en daardoor werd het voor bewoners moeilijker om op pad te gaan.

Marianne Belder, bewoonster van ‘t Hoge Huis: “Sinds vorige maand stopt de trein op station Stadshagen. Dat is fijn voor de wijk en ook wij zouden graag eens met de trein gaan. Maar veel bewoners kunnen niet meer fietsen en hebben geen eigen auto. Voor hen was de bus dé manier om op pad te gaan.”

Sinds een aantal maanden voeren de bewoners daarom actie voor terugkeer van hun bushalte met de lokale SP. Robert Bos, actie-coördinator van de SP: “In september maakten we een groepsfoto op de plaats van de oude bushalte. Bewoners boden deze foto aan aan de wethouder, tot op heden zonder resultaat.” Henk van Randeraat, bewoner van ‘t Hoge Huis: “De provincie gaat over het openbaar vervoer, daarom hebben we ov-gedeputeerde Bert Boerman van de provincie uitgenodigd. Volgende week komt hij langs en we hopen dat hij ons wil helpen.”

Vorige maand werd ook een spandoek opgehangen bij station Stadshagen, dat binnen enkele uren werd weggehaald. Daarom kiezen de bewoners er nu voor de spandoeken aan hun zorgcomplex op te hangen. Van Randeraat: “Hier kan iedereen onze oproep goed lezen en hij hangt niemand in de weg. Nu maar hopen dat het effect heeft!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button