112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man smijt zijn inboedel uit huis Moerbeistraat

Politie: ''De toestand is erg zorgwekkend''

Zwolle – Een verwarde man, die aan de Moerbeistraat woont, heeft vannacht een deel van zijn inboedel uit huis gesmeten. Dit deed hij nadat hij zijn ruiten kapot had geslagen. Op dit moment is de ROVA alles aan het opruimen. De man is meegenomen naar het politiebureau. De woning wordt waarschijnlijk dichtgetimmerd.

Tussen 1 uur en 3 uur vannacht was de man in de weer met zijn inboedel: ”Het was een kort nachtje. De buurman ging afgelopen nacht helemaal door het lint. Hij had alle ramen ingeslagen in zijn slaapkamer en woonkamer, vervolgens smeet hij de hele inhoud van zijn appartement naar buiten”, aldus een buurtbewoner die liever anoniem wil blijven. ”Hij was daarnaast tegen de muren aan het bonken en gooide met spullen.” Volgens de buurtbewoner is de kans dat de man terugkomt zeer klein. Ze had de afgelopen tijd veel last van de buurman, de afgelopen tijd vond de overlast bijna dagelijks plaats: ”De man kampt met verscheidene psychische problemen en hij hoort volgens mij stemmen in zijn hoofd; hij heeft vaak geschreeuwd: ‘ik maak jullie dood’ en ‘wees nou eens stil’, terwijl hij alleen in zijn appartement is”, aldus de buurtbewoner.

‘Zorgwekkende toestand’

De politie heeft de man aangehouden op grond van nachtrumoer: ”We kennen het probleem. De toestand is erg zorgwekkend, we proberen hem de hulpverlening in te krijgen in samenwerking met hulpverleningsinstanties. We proberen hem vandaag zo lang mogelijk vast te houden. Als het goed is wil hij ergens anders ondergebracht worden, zijn woning wordt waarschijnlijk dichtgetimmerd, begreep ik van de woningstichting”, aldus een woordvoerder van de politie.

De anonieme bron is bekend op de redactie. 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button