CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Lünentunnel weer open; minder Windesheim drukte dan verwacht

De Lünentunnel is vanaf maandag 14 september weer volledig toegankelijk voor fietsers.

Op maandag 31 augustus ging de tijdelijke maatregel in waarbij de Lünentunnel in de ochtend tijdelijk is afgesloten voor fietsers. Deze maatregel die samen met hogeschool Windesheim genomen is, wordt met ingang van maandag 14 september a.s. opgeheven.
De reden hiervoor is dat er aanzienlijk minder studenten naar de campus komen dan vooraf door Windesheim was ingeschat omdat een deel van de lessen digitaal gegeven wordt. Daarbij blijkt ook dat de voetgangers in de tunnel geen gebruik maken van de volledige ruimte die ze, tijdens de moment dat er geen fietsers zijn toegestaan, tot hun beschikking hebben.

Dit betekent dat de maatregel op dit moment geen meerwaarde heeft. We gaan uit van de eigen verantwoordelijkheid van mensen om 1,5 meter tot elkaar te bewaren. Vanaf maandag 14 september is de Lünentunnel dus weer volledig toegankelijk voor fietsers.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button