Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Leger Des Heils deelt donuts uit op DonutDag

Bijzondere actie met een historische inslag

Zwolle – Glazuurrood en wit met chocoladestippen. 35.000 donuts liggen er op voorraad voor DonutDag bij het Leger Des Heils. Het was vrijdagmorgen 4 juni al behoorlijk druk bij het Leger Des Heils aan de Geert Grootestraat 11.

DonutDag is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Sterker nog, het zaadje voor DonutDag werd een eeuw geleden al gelegd. In de Eerste Wereldoorlog, deelden jonge heilssoldates donuts uit aan de soldaten aan het front. Om de soldaten te helpen in de moeilijke strijd, maar ook om hen voor een moment te laten ontsnappen alle ellende en verschrikkingen in de loopgraven. Een groter contrast kun je bijna niet bedenken. Wereldwijd deelt het Leger des Heils sinds die tijd donuts uit in noodsituaties.

Nieuw in Nederland

Het is de tweede keer dat DonutDag in Nederland wordt gevierd. In Amerika is Nationale DonutDag al lang heel bekend. Op die dag krijgen de Amerikanen een gratis donut bij het leger. De Donuts in Nederland zijn geschonken door Donut Worry Be Happy, net als vorig jaar. Toen was er nog weinig mogelijk door de coronamaatregelen, dit jaar is er wél meer mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button