LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Leerlingen Ambelt lopen voor Hospice Zwolle

Zwolle – Joke Boerma, coördinator van Hospice Zwolle, kreeg woensdag op de Ambelt, locatie Herfterlaan, een cheque overhandigd ter waarde van 4.405,88 euro. Het bedrag is door leerlingen bijeengebracht tijdens de sponsorloop die ze drie weken eerder liepen.

Ze kreeg kippenvel, zegt Joke Boerma over het moment dat leerling Tara het bedrag noemde en ze de cheque kreeg uitgereikt door Tara en haar medeleerling Senna. Joke is enorm verrast door het grote bedrag dat de leerlingen hebben opgehaald. “Ik weet bijna niet hoe ik jullie moet bedanken. Het is echt geweldig!”

Cor van Beesten en Sieger Rinzema, leraarondersteuners op de Ambelt, zijn de drijvende kracht achter de jaarlijkse sponsorloop, dit jaar gelopen op de woensdag voor Pasen. “Wij kiezen een goed doel en doordat de leerkrachten er in de klassen over vertellen, gaat het leven”, zegt Cor. Dat een hospice dan wellicht niet het eerste is waar kinderen aan denken, is niet erg, zegt hij. “Het gaat er veel meer om dat onze leerlingen leren dat ze iets voor een ander kunnen betekenen, dan het doel op zich. Ze hebben plezier tijdens de loop, tonen respect en doen iets voor een ander.”

Joke Boerma was namens Hospice Zwolle ook aanwezig tijdens de sponsorloop. Ze gaf het startsein en zag het enthousiasme bij de 195 leerlingen die meededen. “Op dat moment stond de teller al op 1.400 euro en daar werd ik toen al heel blij van”, zegt ze. Een groot aantal kinderen had zich echter per rondje laten sponsoren, waardoor de teller nog verder opliep. Cor van Beesten: “Er was zelfs een ouder die 120 euro betaalde. Haar kind had veel meer rondjes gelopen dan verwacht. Maar ze was zo trots op zijn prestatie, dat ze het er maar al te graag voor over had.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button