Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Kamperkogge meert aan bij Rodetorenplein op Koningsdag

Zwolle – De Kamper Kogge, het bekende replica schip uit Kampen, zal op Koningsdag aanmeren bij de kade van het Rode Torenplein. Het schip dat onlangs een nieuw zeil kreeg zal dan voor heel Nederland te zien zijn op TV. Op de plaats waar de Kogge voor anker gaat zullen Willem Alexander en Máxima opstappen voor een vaartocht over de Thorbeckegracht naar het Pelserbrugje.

Het binnenvaren in Zwolle is voor een Kogge met deze masthoogte nog niet zo eenvoudig. Hij past nog niet onder alle Zwolse bruggen door. Daar moet dus nog iets aangepast worden.

De eerste tocht met het nieuwe zeil met het schitterende stadswapen gaat naar Zwolle! Koningspaar we komen er aan! (Trots op Kampen)

De Kamper Kogge is een exacte reconstructie van een authentieke kogge uit 1340, gevonden na de drooglegging van de Flevopolders. Haar thuishaven heeft de Kogge in Kampen op de Koggewerf. Onlangs kreeg het handelsschip een nieuw zeil, gemaakt door de zeilmakers van de Batavia Werf in Lelystad. Op het koggezeil is het wapen van de stad Kampen in volle glorie te zien. Dit wapen is door drukkerij PPP Nederland uit Dronten aangebracht met inkt van Marabu. Hierbij zijn zowel oude en nieuwe technieken gebruikt.

Tijdens koningsdag is de Kogge dus van de partij op het Rodetorenplein. Wanneer de wind geen stormkracht heeft, zal het logo daar uiteraard ook getoond worden.

Foto: ©PPP Dronten - drukkerij
Foto: ©PPP Dronten – drukkerij
Foto: ©PPP Dronten - drukkerij
Foto: ©PPP Dronten – drukkerij
Foto: ©PPP Dronten - drukkerij
Foto: ©PPP Dronten – drukkerij

 

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button