Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Koninklijke fresco galerij bij Holland Pannenkoeken Thorbeckegracht

Zwolle – Leve de Koning…! Vanmiddag werd bij Holland Pannenkoeken aan de Thorbeckegracht het nieuwste beeld van de fresco galerij onthuld. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle mocht de honneurs waarnemen om de fresco tekening van Koning Willem Alexander te onthullen.

Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix én Willem Alexander

Sinds de opening in 2008 heeft pannenkoekenrestaurant Holland een echte fresco galerij met de 4 Koninginnen van Nederland. Op de begane grond in het restaurant zijn levensechte fresco’s te zien van Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Allemaal voorzien van een oranje kroontje en vermelding van de periode dat ze hebben geregeerd.

Pablo Schaap, mede-eigenaar van Holland Pannenkoeken, vertelt: ‘Mensen vroegen zich, na de inhuldiging van Willem Alexander en Máxima, al een tijdje af wanneer de lege witte plek op de muur zou worden gevuld. We hebben een beetje gewacht tot de Koning naar Zwolle zou komen. En dat moment is nu daar’.

hr2
Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle

We zijn er bijzonder trots op

Het pannenkoeken huis heet Holland en straalt dat ook uit. Gevestigd in een klokgevel huis aan de Thorbeckegracht zijn de kleuren blauw en oranje veel voorkomend. ‘We zijn er bijzonder trots op. Deze portretten staan voor wie wij willen zijn. We zijn Holland Pannenkoeken en dat willen we laten zien.’

De fresco’s zijn allemaal gemaakt door kunstenaar Peter van Oostrum uit Heerde. Afgelopen dinsdag heeft hij ook het laatste portret in rij, die van Willem Alexander, gemaakt.

hr3
Kunstenaar Peter van Oostrum

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button