Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Landstede Volleybal haalt Jelle Hilarius terug

Landstede Volleybal is er in geslaagd om Jelle Hilarius terug te halen naar Zwolle. De 26-jarige diagonaalspeler vertrok in de zomer van 2013, na het winnen van de landstitel, naar het Duitse Evivo Düren. Daar vertoefde Hilarius één jaar en het afgelopen seizoen kwam hij na een kort avontuur bij LiigaSarkat in Finland uit voor het Roemeense Stiinta Explorari Baia Mare.

Finland en Roemenië

“De afgelopen twee jaar was voor mij absoluut een groot avontuur”, vertelt Jelle Hilarius, die voor zijn vertrek naar Duitsland al vijf seizoenen het shirt van Landstede Volleybal heeft gedragen. In Zwolle tekent hij nu voor één jaar. “Door meerdere factoren heb ik er voor gekozen opnieuw voor Landstede Volleybal te gaan spelen. Ik wil namelijk graag mijn studie aan de Calo afmaken. Daarnaast woon ik samen met mijn vriendin in Zwolle. En een belangrijke factor is dat ik gewoon weer wil spelen”, aldus de speler, die weinig geluk kende bij zijn clubs in het buitenland. Het Finse LiigaSarkat kreeg de selectie niet compleet, waardoor Hilarius na twee maandjes alweer vertrok naar het Roemeense Stiinta Explorari Baia Mare.

De 26-jarige Hilarius treurt echter niet om het (voorlopige) einde van zijn buitenlandse avontuur. “Mijn droom was om de nodige jaren in het buitenland te volleyballen, maar ik ben er niet heel rouwig om dat ik nu terug in Nederland ben. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd.” Met Landstede Volleybal wil Hilarius komend seizoen graag weer om de prijzen spelen. “Het lijkt mij goed dat we op dezelfde voet doorgaan als de afgelopen jaren. En het zou mooi zijn als we een ronde verder kunnen komen in Europa, maar op de één of andere manier treft Landstede Volleybal altijd de uiteindelijke winnaar van de Europacup.”

Zwolse ‘vollybalroots’

Landstede Volleybal-manager Edwin van den Broeke is verheugd dat Hilarius terugkeert naar zijn Zwolse ‘volleybalroots’. “Ondanks zijn 26 jaar beschikt Jelle al over vele jaren eredivisie-ervaring en zijn periode in het buitenland heeft hem verder gevormd. Bovendien kan hij zowel op de diagonaal als de passer-loper positie uit de voeten, waardoor hij komend seizoen een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze ploeg.”

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren