BasketbalKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Landstede Hammer vermaakt studenten

Zwolle – De vaste fans en de vele studenten klappen zich de handen stuk na de eerste echte thuiswedstrijd van het vernieuwde Landstede Hammers. In het nieuwe felgele tenue verslaan de Hammers op studentendag Art Giants uit Düsseldorf met 83-72.

De Zwolse ploeg lijkt klaar voor de eerste echte krachtmeting aanstaande zondag tegen ZZ Leiden. In de Vijf Meihal kunnen de Zwollenaren de eerste hoofdprijs van het jaar winnen: de Super Cup. In de afgelopen oefenperiode bleken Basketbal Academie Limburg, Phoenix Brussel en Filou Oostende te sterk, maar de vooruitgang was zichtbaar. Vandaag volgt de eerste overwinning. De ploeg speelt meer als team, verdedigend oogt het al stabiel en aanvallend vallen met name in het eerste kwart de drietjes als rijpe appelen.

Weinig wegeven

De starters beginnen getergd en geven weinig verdedigingsruimte weg. Als Noah Dickerson op schitterende assist van uitblinker Jack Pagenkopf de eerste dunk van het seizoen verzorgt, gaat iedereen er eens lekker voor zitten. Na 9-9 is het hek van de dam. Er volgt een 24-7 run. Michal Kozak schiet de eerste, maar vervolgens wordt bijna elke aanval met een driepunter afgesloten. Terrence Bieshaar, Tim Hoeve, Tjall de Vaal en Coen Stolk zelfs tweemaal treffen van ver tot heel ver. Na tien minuten goed Zwols basketbal staat het 33-16.

Runs

Basketbal is en blijft een wedstrijd van runs. Natuurlijk kan het niet zo goed blijven gaan en dat gebeurt ook niet. Het kruit is even niet meer droog en verdedigend geeft de ploeg gewoon te veel aanvalsrebounds weg die in dank worden aanvaard. Als zelfs de kleine Raiquan Clark tweemaal vrij mag aanleggen onder de basket is het tijd voor een bezinningsmoment, oftewel een time-out. Daarna legt Luksa Buljevic netjes binnen op weer een assist van Jack Pagenkopf en dan schiet Luksa de verste driepunter van de dag. Het is 46-27. De Duitsers vechten zich met een 0-11 run terug in de wedstrijd. Bij rust is het 48-38.

Net niet

Het derde kwart laat zich typeren als hutseklotseboerenkoolbasketbal. De ballen glippen langs beide kanten uit de handen. De schoten zijn soms wat gejaagd en de 24-seconde-grens wordt bereikt of met een noodschot net niet gehaald. De scheidsrechters laten bovendien even wat te veel toe. Dat betekent niet dat er niets te genieten valt. De spin move van Noah Dickerson doet denken aan acties van zijn naamgenoot en het drietje van Emil Marshall is het zuiverste van de dag. Je ziet zelfs het netje amper bewegen. Het is 63-55.

Terwijl gedurende de gehele wedstrijd er lustig en luchtig door Jean-Marc Jaumin wordt door gewisseld, blijkt nu dat de nieuwe coach graag zijn eerste winst wil bijschrijven. De statistisch beste spelers maken de meeste minuten in het slotkwart. Dat betaalt zich uit. De goede Tim Hoeve schiet tweemaal vanuit de kleedkamer raak, Michal Kozak kan niet achterblijven en Terrence Bieshaar buffelt de punten bij elkaar. Strateeg Jack Pagenkopf ziet het goedkeurend aan: of hij passt de bal zelf of hij wijst naar wie er gepasst moet worden.

Art Giants dat tot drie punten was teruggkomen, moet uiteindelijk toegeven dat Landstede Hammers vandaag gewoon de betere ploeg was. Met een 83-72 mag de ProA-ploeg terug de bus in naar Düsseldorf, terwijl Landstede Hammers zondag de bus pakt naar Leiden om daar te strijden voor de eerste prijs van het seizoen. Voor de laatste maal sprongbal om twee uur in de historisch Vijf Meihal.

Bron
landstede hammers

Gerelateerde artikelen

Back to top button