Dit moet je weten over een baardtransplantatie
Dit is een commerciële partnerbijdrage.
Baardtransplantatieprocedures hebben een mooie positie verworven onder de soorten cosmetische chirurgie voor mannen. We kunnen gerust aannemen dat de populariteit van baardchirurgie veel te maken heeft met een grotere trend waarin zowel mannen als vrouwen eindelijk beginnen te accepteren dat de wereld van plastische chirurgie en cosmetische ingrepen niet de enige domein van laatstgenoemde is. Hierdoor wordt een wenkbrauwtransplantatie steeds populairder, net als dus de baardtransplantaties. Hieronder lees je daarover meer.
Wat is een baardtransplantatie?
Voordat we verder gaan met de details van de procedure, laten we eerst de anatomie van de baard en de verschillen tussen de hoofdhuid en het baardhaar bekijken. Baard- en snorharen bestaan voornamelijk uit afzonderlijke haarfollikelunits. De baardgroei begint onder invloed van androgenen in de adolescentie en blijft toenemen tot de middelbare leeftijd. Dit is het tegenovergestelde proces van de hoofdhuid, waar het toegenomen effect van androgenen haaruitval veroorzaakt. De dichtheid van de baard is minder dan die van de hoofdhuid. Over het algemeen is de maximale dichtheid van gezichtshaar boven de kaak en in het midden van de snor. Als we het kaliber van de baard vergelijken met dat van de hoofdhuid, zien we dat de baard meer is. Het baardhaar is over het algemeen ellipsvormiger dan de ronde vormen van het hoofdhaar.
Welke resultaten boekt een baardtransplantatie?
Er zijn al duizenden mannen die de baardtransplantatieprocedure hebben ondergaan en tevreden zijn met wat ze in de spiegel zien. Het is mogelijk om met een baardtransplantatie een volle baard te krijgen, maar hiervoor zijn wel een groot aantal grafts nodig. Tegenwoordig staat het internet vol met foto’s van de baardtransplantatie voor en na, en deze zijn nog sterker bewijs dan onze woorden. Je kunt de foto’s, recensies en het baardtransplantatiedagboek van alle voltooide transplantaties bekijken om een idee te krijgen van deze populaire operatie.
Hoe gaat het herstel van een baardtransplantatie?
Voor de herstelperiode zijn postoperatieve baardtransplantatiezorgen erg belangrijk. Meestal neem je dezelfde dag na de operatie een antibioticacapsule en pijnstillers in. Vervolgens ontvang je van je baardtransplantatiekliniek instructies over hoe je het transplantatiegebied kunt wassen zonder de nieuwe folliculaire eenheden te beschadigen. Vervolgens moet je 3-4 keer per dag shamponeren totdat alle korstjes eruit vallen. Meestal duurt dit 1 week. Er kan sprake zijn van zwelling van het voorhoofd gedurende 2 tot 7 dagen. Wacht ook twee weken voordat je je baard scheert en vermijd direct zonlicht op de transplantatieplaats gedurende minimaal drie maanden. Binnen 3 maanden begint nieuw baardhaar te groeien, en 6 maanden na de operatie groeit 75% van het getransplanteerde haar.
Heeft een baardtransplantatie bijwerkingen?
Afgezien van een dag ziekteverlof en milde pijn en zwelling op de plaats van de baardtransplantatie, zijn er bij deze behandeling geen bijwerkingen van baardtransplantaties bekend. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, wacht tot de herstelperiode van de baardtransplantatie voorbij is en geniet van je volle baard of een sikje. Dit duurt gelukkig niet al te lang, wat ook zeker geldt voor de bijwerkingen waar je mogelijk wel last van krijgt na je baardtransplantatie.
Dit is een commerciële partnerbijdrage.