Kunst & CultuurKunst in de kijkerNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kunst in de Kijker #4 Pascale Tichelaar

In deze aflevering ontmoet ‘Kunst in de Kijker’ presentatrice Mariekus kunstenares Pascale Tichelaar.

Mariekus: “Pascale is creatief Coach, tekentaaldocent en creatief therapeut. Ze laat iedere dag weer de waarde zien van helend en holistisch tekenen/schilderen. Haar haar grootste passie is om mensen hulpmiddelen aan te reiken waardoor ze zichzelf kunnen helpen.”

Een aantal jaren geleden kreeg Pascale achtereenvolgens de ziekte van Lyme, Salmonella infectie en de ziekte van Pfeiffer. Dit mondde uit in ME/CVS. In een sneltreinvaart ging haar leven achteruit en belandde ze in een rolstoel. ‘Nooit gedacht, toch gebeurt.’ aldus Pascale. Reguliere therapie en medicatie hielpen niet. Zij heeft zich in de creativiteit gestort. Creatieve therapie, lichaamswerk en natuurlijke geneesmiddelen en ze genas. Op zo’n manier dat ze wist dat ze hier anderen mee kon helpen.

Inmiddels heeft Pascale, volgens eigen zeggen, weer 200% energie en kan ze al lang weer lopen Geen rolstoel en achter de geraniums meer zoals voorspeld was. Wel een succesvol en goedlopend bedrijf. Een geweldige man, een schat van een zoon en een hele mooie boerderij waar hun toekomst is. Waar zij al haar creativiteit in stopt en waar zij haar cursisten uitnodigt. Pascale tekent en schildert haar hele leven al.

“Een dag zonder inspiratie, is een dag niet geleefd”, zegt de kunstenares.

Presentatrice Mariekus: “Wat een powervrouw, ongelofelijk en wat heeft zij veel kleur, kijk en geniet van deze bijzondere succesvolle kunstenares met een groot hart voor mensen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button