Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kijkje in de keuken van Tactus Verslavingszorg

Open huis in de 'Week van Zorg & Welzijn'

Zwolle – Dit is de Week van de Zorg en Welzijn. In die week openden veel instellingen uit deze sector hun deuren en nodigen partners, patiënten en belangstellenden uit om een kijkje in de keuken te komen nemen. Meestal zien we in deze week beelden uit verzorgings- en bejaardentehuizen of uit ziekenhuizen. RTV Focus nam vandaag een kijkje bij Tactus Verslavingszorg aan de Pannekoekendijk.

Martin van der Hooft

Verslaggever / Programmamaker

In de Zwolse locatie van Tactus wonen een kleine 30 patiënten, daarnaast wordt ambulante zorg verleend aan nog zo’n 30 à 40 personen. Tijdens de drukbezochte Open Dag spraken we eerst met manager Antoinette van der Veer en HRM-medewerker Simone Nijboer. En daarna met ex-verslaafde Henk en Caro Emmerik, die als klinisch psycholoog de patiënten ondersteunt.

Zonder de hulp van Tactus had ik het nooit gered. Henk, ex-verslaafde

 

Met Antoinette en Simone hadden we het vooral over wat Tactus voor een organisatie is. En dat het moeilijk is om genoeg én het juiste personeel te vinden. Met Henk en Caro spraken we over wat de verslavingszorg voor patiënten inhoudt en hoe Henk zich weer terug knokt naar een verslavingsvrij leven.

De Week van Zorg en Welzijn wil de sector op een positieve manier benaderen en de mooie kanten van het werk in de Zorg en Welzijn laten zien. Afgelopen maandag werd de week in Zwolle geopend door Olympisch Zwemkampioen Maarten van der Weijden, kijk voor een verslag daarvan op Maarten van der Weijden opent Week van de Zorg en Welzijn

[Op de foto: Chefkok John zorgt dagelijks samen met een aantal patiënten voor verantwoorde en voedzame maaltijden.]

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren