Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle Kiest

Video – ChristenUnie vist rommel uit de Zwolse grachten

Verslaggever: Michel Brinkhuis

Zwolle – Vandaag haalde de ChristenUnie Zwolle de rommel uit de grachten. Dit deden ze samen met de Water Schoonmaak Service Zwolle, die met vier kano’s waren uitgerukt. Met de schoonmaakactie wil de partij laten zien dat ze voorstander zijn van de circulaire economie. Verslaggever Michel Brinkhuis was erbij voor RTV Focus. Hij sprak met ChristenUnie wethouder Michiel van Willigen die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft en met de lijsttrekker van de partij Gerdien Rots.

Vandaag was de aftrap van het nieuwe seizoen voor Water Schoonmaak Service Zwolle. Het initiatief wil met een team enthousiaste vrijwilligers, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt of mensen met een verstandelijke beperking de Zwolse grachten en omliggende wateren schoon houden van het zwerfafval. Hiervoor maken zij gebruik van kano’s, een groene manier. Ze kunnen met kano’s ook in ondieper water komen dan grotere bagger vaartuigen.

De kern van het groene initiatief is om zorg voor de natuur te combineren met de zorg voor mensen binnen kwetsbare doelgroepen. Water Schoonmaak Service Zwolle wil een bijdrage leveren aan een zinvolle dagbesteding en arbeidsparticipatie in de samenleving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button