112 nieuwsBinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpagina

Keukenbrand in binnenstad snel onder controle

Zwolle – Woensdagochtend rond half elf is de brandweer uitgerukt voor een keukenbrand bij Restaurant Ingeburgerd aan de Nieuwe Markt. Een grillplaat had vlam gevat. Medewerkers van het restaurant konden zelf de vlammen onder controle houden. De brandweer heeft het vervolgens overgenomen. Bewoners van de appartementen boven het restaurant moesten tijdelijk hun woningen verlaten. Er raakte niemand gewond.

De brandweer aan de voorzijde van het restaurant op de Nieuwe Markt.

“De grillplaat bleef branden nadat we hem hadden uitgezet. Dat hoort hij niet te doen. Het bleef vlammen en gloeien. We kregen het ook zelf niet uit vandaar dat we de brandweer hebben gebeld,” aldus een medewerker van het hamburgerrestaurant. “We hebben zelf wel voor het grootste deel de vlammen er af gekregen maar toen was de brandweer er ook al. Zij hebben het toen overgenomen.”

Zekere voor het onzekere nemen

“We hebben nog wel een slang mee naar binnen genomen maar hoefden niet meer te blussen,” zegt Geoffrey Bos, de Officier van Dienst van de brandweer. “Ook is de buis van de afzuigkap door ons geopend en zijn de platen van de afzuigkap er afgeschroefd om te controleren of alles echt uit is. In de oude binnenstad nemen we liever het zekere voor het onzekere, vandaar dat de watertankwagen van brandweer Hattem ook ter plaatse is gekomen,’ voegt Bos er aan toe.

Het restaurant is tijdelijk gesloten. Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te helpen bij de afhandeling van de schade. Een installateur komt later vandaag om alle keukenapparatuur uit voorzorg na te kijken.

De brandweer aan de achterzijde van het restaurant in de nauwe Wolweverstraat.

Politie belt aan om bewoners aan te sporen direct hun huis te verlaten.
Bewoners wachten tot ze weer terug naar hun appartementen mogen.
Het restaurant is tijdelijk gesloten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button