BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Kantoren Ceintuurbaanzone worden omgebouwd tot woningen

Bestemmingsplan te wijzigen

Zwolle – De plek van de Ceintuurbaanzone Dokter van Deenweg 84 -92 in Oosterenk is nu in gebruik voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente wil dat deze plek van functie veranderd en daarmee een functie ‘wonen’ krijgt. Daarvoor moet echter het bestemmingsplan worden aangepast. Het staat in een nota die wethouder Gerdien Rots stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

De ontwikkelaar wil dit kantoorgebouw transformeren naar een woongebouw met maximaal 24 huurappartementen, waarvan 7 goedkope, 7 middelduur-1, 8 middelduur-2 en 2 dure. De ontwikkeling
is passend binnen de door de raad vastgestelde gebiedsvisie Oosterenk.

Angst voor overlast

Er is één zienswijze ingediend tegen de plannen. Deze gaat over de zichtbaarheid van het naastgelegen pand, mogelijke overlast door vandalisme, en verkeer- en parkeeroverlast. De gemeente werpt daarop tegen dat de vergroening van het nieuwe woongebouw maar een paar centimeter betreft, en dus weinig in het zicht staat. Vandalisme wil de gemeente niet al bij voorbaat verwachten, en zij verwacht dat een substantieel deel van de bewoners geen auto gaat parkeren (parkeernorm van 0,9 bij een deel van de appartementen).

Het plan maakt de transformatie van een bestaand kantoorgebouw naar woningen mogelijk. Het casco van het gebouw blijft bestaan. De vergroening van de gevels dragen bij aan een verbetering van de biodiversiteit, het verminderen van hittestress rondom het gebouw en zorgen voor een verbeterde uitstraling. De groene erfafscheiding wordt ca. 1 meter hoog. Hier kunnen mensen overheen kijken.

Omgevingsvergunning

De gemeenteraad heeft op 26 oktober 2020 besloten om de omgevingsvergunning besloten voor te bereiden. Dit gebeurt voor het transformeren van het kantoorgebouw naar woongebouw met 24 appartementen en de procedure hogere grenswaarden wegverkeerslawaai. De plannen voor de Dokter van Deenweg 84 -92 wil men gezamenlijk voorbereiden en bekendmaken met het bestemmingsplan. De vaststelling van het bestemmingsplan, inclusief de behandeling van de ingekomen zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan, gebeurt door de gemeenteraad.

Het college beslist over de bij het bestemmingsplan mee gevoegde aanvraag over het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai en de aanvraag omgevingsvergunning, inclusief de zienswijze daarover. Het besluit hogere grenswaarden en de omgevingsvergunning treden pas in werking nadat deze gelijktijdig met het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan wordt gepubliceerd en zes weken ter inzage hebben gelegen.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button