KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Als de zon schijnt

BEN gaat deze zomer helpen woningen te isoleren en van zonnepanelen te voorzien

Zwolle – De lente is begonnen, de gas prijzen blijven even stabiel, de zon gaat weer vaker schijnen. Juist nu wil BEN bewoners helpen hun huis optimaal te isoleren en van zonnepanelen te voorzien. “Als de zon schijnt het dak repareren” is de leus.

BEN wil de woningeigenaren in Berkum- Brinkhoek- en Veldhoek nog dit jaar helpen te isoleren (voor de winter begint) en zonnepanelen te installeren (als de zon het meest schijnt). Berkum wil de eerste wijk in Nederland zijn waar ieder huis geïsoleerd is en elk huis energie opwekt door middel van zonnepanelen.

Wat gaan ze doen?

Op zaterdag 13 mei en zaterdag 17 juni worden de eerste “Als de zon schjjnt” isolatie- en zonnepaneel actiedagen gehouden.

Op deze dagen zal de grote groene Energie Bespaar Bus zichtbaar zijn in de aangegeven straten. Aan boord van de bus zijn BEN energie adviseurs en lokaal bekende bedrijven die kennis hebben van de bouw van de woningen in genoemde straten. Zij kunnen u snel en aantrekkelijk helpen met advies en met een offerte waardoor er binnen geïsoleerd of geïnstalleerd kan worden. Dus doe mee en voorzie uw huis nu nog van isolatie en zonnepanelen met aantrekkelijke subsidies.

Met de isolatie is iedereen dan voorbereidt op de komende winter. De zonnepanelen kunnen al snel energie op wekken. Bij twijfel of vragen kan men in de bus ook advies krijgen over de mogelijkheden van energie besparing en de bijbehorende subsidies en warmtelening mogelijkheden door onze BEN energiecoaches en ambassadeurs.

Kom langs op 13 mei en 17 juni en doe mee

Een unieke kans om snel geholpen te worden bij het energiezuinig maken van uw woning.

De Energie Bespaar Bus staat op 13 mei vanaf 11.15 uur tot 16.00 uur op de locatie Boerendanserdijk – Hoek Elzenlaan / of Cypressenlaan voor de straten Boerendanserdijk< Cederlaan, Cypressenlaan, Elzenlaan, Essenlaan, Larixlaan, Olmenlaan en Sparrenlaan.

De Energie Bespaar Bus staat op 17 juni vanaf 11:15 uur tot 16.00 uur op de locatie Winkelplein of bij Berkumstede voor de straten: Abelenlaan, Acialaan, Berkenlaan, Dennenlaan, Meidoornlaan, Palmenlaan en Prunuspark.

Koffie of thee met wat lekkers en een verrassing staan voor u klaar

.

Op 21 oktober en 18 november 2023 volgen er nog 2 zelfde acties in andere straten. Wie in de buurt maar toevallig niet in één van de opgenoemde straten woont? Geen probleem: iedereen is van harte welkom.

Vanaf 25 april 2023 kunt u zich al aanmelden door het formulier in te vullen op de website van www.berkumenergieneutraal.nl. Ook kunnen bewoners uit de bovengenoemde straten gebruik maken van de flyer die zij rond 5 mei ontvangen in hun brievenbus. De ingevulde flyer kan worden ingeleverd in de brievenbus van het de BEN ruimte in de Weijenbelt Campherbeeklaan 82 a.

Bewoners bij u in de buurt die al stappen hebben gezet op het gebied van verduurzamen zijn ook uitgenodigd om geïnteresseerde buren over hun ervaring te komen vertellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button