Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

UPDATE Stoomstoring Isala Zwolle voorbij

Zwolle –

UPDATE 11.17  uur De stroomstoring bij het Isala ziekenhuis in Zwolle is voorbij. Inmiddels is het ziekenhuis weer overgegaan op de reguliere stroomvoorziening. .Patiënten die een afspraak hebben na 12.00 uur kunnen gewoon naar het ziekenhuis komen, deze afspraken gaan door.

Vanochtend rond 07.45 uur is er een stroomstoring ontstaan in Isala Zwolle, door een probleem bij netbeheerder Enexis. Het ziekenhuis is overgeschakeld op noodstroom, die verschillende gebouwdelen en vitale afdelingen van stroom voorziet. Er zijn geen patiënten in gevaar gekomen door de storing.

“Ook de Spoedeisende hulp, de Intensive care en de Hartbewaking draaien op noodstroom. Deze stroomvoorziening is stabiel. Patiënten zijn niet in gevaar geweest.”, laat het ziekenhuis weten.

De Spoedeisende hulp (SEH) van Isala Zwolle was leeg toen de storing begon. De huisartsen in de regio zijn op de hoogte gesteld van de situatie en kunnen patiënten doorverwijzen naar Isala Meppel, waar de capaciteit op de SEH tijdelijk is vergroot.

Er waren ook geen operaties bezig toen de storing begon. De niet-spoedeisende operaties worden afgebeld. Het ziekenhuis bekijkt welke operaties wel doorgang moeten vinden en of dat mogelijk is.

De patiënten die al voor een polikliniekafspraak waren gekomen, worden opgevangen in de centrale hal. Tot 12.00 uur gaan er geen polikliniekafspraken door. Het ziekenhuis laat zo snel mogelijk weten of de afspraken na dat tijdstip wel kunnen plaatsvinden.

Het is nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat de stroomvoorziening weer normaal functioneert. Het ziekenhuis houdt de website actueel met de laatste informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button