In beeldVoorpagina

In beeld – Stakingsactie bij Vitens hoofdkantoor

Zwolle – Medewerkers van waterbedrijf Vitens uit Zwolle, Leeuwarden, Arnhem en Utrecht staakten maandag bij het hoofdkantoor in Zwolle. Tijdens een protestlunch op de stoep van het hoofdkantoor in Zwolle lieten ze zien dat hun grens is bereikt. Na meer dan een jaar onderhandelen en een aantal acties, is er nog steeds geen nieuwe cao waterbedrijven.

Abhilash Sewgobind, CNV Publieke Diensten: ‘Werkgevers zeggen dat ze bereid zijn te bewegen, maar doen dat niet in de goede richting. Nu is het dus tijd om door te gaan met acties, met dezelfde boodschap maar groter van omvang. Leden en medewerkers uit het hele land (Arnhem, Utrecht, Leeuwarden en Zwolle) verzamelen zich voor het Vitens kantoor in Zwolle waar zij met elkaar lunchen en de boodschap over willen brengen dat ook zij een goede cao verdienen.’

De cao van ongeveer 5000 medewerkers van de vijftien waterbedrijven en waterlaboratoria verliep op 1 juli 2017. De medewerkers eisen minimaal een loonsverhoging van 2,5% per jaar met terugwerkende kracht.

Lees ook; Blauwe ballonnen voor beter loon

Gerelateerde artikelen

Back to top button