112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoogbejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc in Veerallee

Zwolle – Een hoogbejaarde vrouw is op vrijdagochtend 16 november het slachtoffer geworden van een oplichter. Rond elf uur wordt de vrouw gebeld met een 038-nummer. Ze keeg een man aan de telefoon die zei dat hij van de gemeente was. Hij vertelde de dame dat er een gaslek in haar woning was en er een monteur werd gestuurd. Binnen een minuut ging haar deurbel.

De 91-jarige vrouw liet de “monteur” binnen in haar woning aan Koningin Wilhelminastraat. Vervolgens werd ze gemaand de woning direct verlaten voor haar eigen veiligheid.

Even later deelde de nepmonteur haar mee dat er geen sprake was van een gaslek. Op het moment dat de monteur weer verdwenen was waren haar sierraden ook verdwenen.

Politie zoekt getuigen

De oplichter heeft donker haar, een slank postuur en hij is ongeveer 1.90 meter lang. Zijn leeftijd ligt tussen de 30 en 40 jaar. Hij droeg die vrijdag donkere kleding.

Heeft U die man gezien op vrijdag 16 november in de Koningin Wilhelminastraat? Of heeft U dat blauwe sieradenkistje gezien? Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). U mag Politie Zwolle ook een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter sturen met tips.

Plaats op kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button