Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse rapgroep De Alliantie brengt ode aan fietsenmerk Gazelles

Zwolle – Waarom alleen een clip maken over je favoriete fietsenmerk als je het nummer live kan spelen op een fiets? Dat moet de Zwolse rapgroep De Alliantie hebben gedacht toen zij een live sessie van het nummer Gazelles filmde bij fietsenmaker Schakelaar Tweewielers in Zwolle. Speciaal voor de derde single van het album Mooi Toch, wat begin dit jaar werd uitgebracht, werd een fiets omgetoverd tot drumstel en de drummer Ruben Marseille van de Utrechtse band Waltzburg ingevlogen om de beat live te spelen.

‘Wij hebben een zeer goed jaar gehad met o.a. een landelijke tour als supportact van The Cool Quest, een nieuw album, twee goed ontvangen videoclips en het afsluiten van het Sena podium tijdens BFO 2018. Wij sluiten ons jaar op 29 december af in de grote zaal van Hedon met The Cool Quest Xl show en wilde nog iets bijzonders doen dit jaar .’ Aldus rapper Thomas Siemonsma. ‘ Onze Gazelles zijn toch de vervoersmiddelen waarop wij de meeste tijd doorbrengen. Een ode aan onze stalen ros kon dan ook niet uitblijven en het eindresultaat is nog beter dan waar wij in eerste instantie op gehoopt hadden.’ Besluit rapper Léon Sloothaak. De live sessie van Gazelles is nu te bekijken op youtube of via de social mediakanalen van De Alliantie.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button