Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Het weer dit weekend: Buiig en vrij koud

Vandaag is het wisselend bewolkt en van tijd tot tijd trekken er buien over, soms komt er natte sneeuw, korrelhagel of onweer voor. De maxima lopen uiteen van ongeveer 5 graden in het zuidoosten tot 8 graden aan zee. De wind is aanvankelijk boven land matig uit zuidwest en langs de kust krachtig tot hard uit west. In de loop van de dag wordt de wind van het noordwesten uit overal noordelijk en neemt langs de kust toe naar hard tot stormachtig.

Komende nacht zijn er enkele opklaringen en komen er met name in de kustprovincies nog steeds buien voor, die soms een wat winters karakter hebben. De minima lopen uiteen van iets boven het vriespunt landinwaarts tot 4 graden dicht bij zee. Landinwaarts draait de wind naar noordwest tot west en neemt af naar matig. Aan de kust en op het IJsselmeer blijft de wind (vrij) krachtig.

Morgen overdag is het half tot zwaar bewolkt en komen er nog enkele buien voor. In de avond verdwijnen de meeste buien. De maxima liggen rond 5 graden. De wind komt uit noordwest tot noord en wordt matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, in de avond in het Waddengebied mogelijk hard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button