Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Het Fraterhuis viert 35-jarig bestaan met Landelijke voorpremière St. Vincent

Op 17 oktober 2014 bestaat Filmtheater Fraterhuis 35 jaar. Op deze verjaardag op 17 oktober vertoont het filtheater een voorpremière van de komedie ‘St. Vincent’. Een voorstelling die op verrassende wijze wordt aangekleed.  Overigens wordt het 35 jarig bestaan een heel seizoen lang gevierd.

In 1979 begon een groep filmenthousiastelingen een Zwolse Filmliga. 35 jaar later is het Fraterhuis een modern filmtheater met twee (4K) zalen en uitgegroeid tot dé plek voor filmcultuur in Zwolle. Dit jubileum vieren we het nieuwe seizoen met verschillende feestelijke acties, activiteiten voor Vrienden, bezoekers en medewerkers.

Directeur Henriëtte Boerhof  zegt er het volgende over:

“ Trots op het team van 115 vrijwillige medewerkers die deze bijzondere culturele voorziening in de binnenstad dagelijks mogelijk maken. Van een Zwolse filmliga in 1979 met 1 voorstelling per maand in de kelders van het dominicanenklooster tot 8 voorstellingen per dag in het Celekwartier. Met volledige 4K filmzalen en 70.000 betalende bezoekers per jaar”

‘St. Vincent’: een innemende komedie

Aanstaande vrijdag 17 oktober beginnen we het feestseizoen met een LANDELIJKE voorpremière van de innemende komedie St. Vincent. De eeuwig cynische Vincent (Bill Murray) neemt elke middag de zorg voor zijn buurjongen Oliver op zich. De knorrige oorlogsveteraan krijgt al snel een curieuze, maar hechte band met de jongen, aan wie hij de nodige levenservaring overdraagt. De hartverwarmende film laat op mooie wijze zien hoe zowel Vincent als Oliver baat hebben bij hun unieke relatie.

Verjaardag

Deze voorstelling wordt feestelijk aangekleed, met een goed gevulde verjaardagstas , een speciale actie en een consumptie voor bezoekers. We nodigen iedereen van harte uit om onze verjaardag met ons mee te vieren. ‘St. Vincent’ gaat op vrijdag 17 oktober om 19.30 uur in LANDELIJKE voorpremière in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Beeldbepalend

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

St. Vincent informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button